Büyükşehir Belediyesi’nin tarım projelerini yerinde incelemek için Moğolistan’dan Sakarya’ya gelen heyet Büyükşehir Belediyesi Haziran Meclis Toplantısına katıldı. Mecliste Moğolistan heyetine hoş geldin diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yüce, Sakarya’nın tarımsal zenginliğinin Moğolistan’a örnek olacağını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarımsal proje alanları uluslararası vitrine çıkmaya devam ediyor. Her hafta yerli ve yabancı birçok üretici, öğrenci, iş insanı ve akademisyen tarafından ziyaret edilen tarımsal üretim alanları bu kez kapılarını, şehrimize incelemelerde bulunmak üzere Moğolistan’dan gelen belediye başkanları ve bürokratlardan oluşan heyete açtı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Meclis Toplantısını takip eden Moğolistan heyetine hoş geldin dileklerini paylaşan Başkan Yüce, iki ülke arasında geliştirilecek iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Tarımsal projeler dünyaya örnek oluyor
Başkan Yüce, “Yaptığımız her projeye başlarken o projenin önce şehrimize ve ülkemize daha sonra ise tüm dünyaya örnek olması için gayret gösterdik. Bugün geldiğimiz noktada ise uluslararası pek çok kurum ve kuruluşun proje alanlarımızı ziyaret ettiğini ve bazıları ile ticari ilişkilerimizin başladığını biliyorsunuz. Bugün aramızda Moğolistan’dan gelen belediye başkanlarını ağırlıyoruz. Bildiğiniz gibi şehrimizde süs bitkiciliği, peyzaj, fidancılık alanında faaliyet gösteren pek çok firma var. Büyükşehir FİDAN A.Ş dinamik ve hızla gelişen sektör tecrübesiyle ülkemiz tarım, süs bitkiciliği ve ağaçlandırma üretiminde katma değer sağlayarak ulusal ve uluslararası alanda tedarikçi olmayı amaçlamakta ve bu yönde faaliyetler ile sektörde yer almaktadır” dedi.

Sakarya’nın fidanları Moğolistan’a nefes olacak
Moğolistan’da bir şehirle kardeş şehir ilişkileri geliştireceklerini ifade eden Başkan Yüce ayrıca, “Herkesin bildiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım tarihini Milli ağaçlandırma günü ilan ederek daha yeşil bir gelecek için ülkemiz adına büyük bir adım atmıştı. Bu projeyi örnek alan Moğolistan Yeşil Kalkınma Politikası kapsamında 1 milyar ağaç dikmeyi planlıyor. Bu kapsamda kardeş ülkemiz Moğolistan’ın 2030 yılına kadar hedeflediği 1 milyar ağaç ulusal hareketine bizler de her türlü katkı vermeye hazırız. Sakarya’nın fidanları Moğolistan’a nefes olacak. Sakarya’nın bereketi tüm dünyaya yayılacak. İki kardeş ülke arasında geliştirilecek iş birliğinin önemini bir kez daha vurguluyor, şehrimize gelen Moğolistan belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü bir şehre misafir oldunuz”
“Sakarya Türkiye’nin mozaiği sayılabilecek, Türkiye’nin tüm değerlerini bir arada toplayan zengin bir şehir. Nehrimiz, denizimiz, dağlarımız, plajlarımız, ormanlarımız, tarımsal ürün çeşitliliğimiz ve iklimimiz ile Türkiye’nin en zengin şehirlerinden bir tanesiyiz. Her milletten insanın kardeşlik içinde yaşadığı, sevginin, izzetin ve dayanışmanın olduğu bir şehirdir Sakarya. Birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü bir şehre misafir oldunuz. Bir ülkenin tüm zenginliklerini bir arada bulabileceğiniz Sakarya’ya geldiğiniz için çok şanslısınız. Sizlere bir kez daha hoş geldiniz diyorum.”

‘Hep birlikte olacağız ve birçok önemli işe imza atacağız’
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis’inde söz alan Moğolistan Yerel Yönetimler Birliği Genel Sekreteri Yanjinlkham Puverdorj, “Sizlere ataların ruh dolu rüzgârları olan Moğolistan’dan selamlar getirdik. Bugün burada olmamıza olanak sağlayan Türkiye Belediyeler Birliğine ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ederiz. Başkan Ekrem Yüce’nin de dediği gibi bizim atamız ve sayımız bir ve bununla her zaman gurur duyuyoruz. 100 yıl önce bağımsızlığı elde eden ve 1992 yılında vatandaş hak ve özgürlüğüne sahip çıkan bir Moğolistan demokratik anayasasına sahibiz. Bu anayasaya göre her şehir kendi rengine göre büyüyor ve çalışıyor. Bizleri sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederiz. Bundan sonra daha dinamik bir şekilde çalışacağımız için Türkiye Belediyeler Birliğine de teşekkür ederiz. Bugünden itibaren sizinle hep birlikte olacağız ve birçok önemli işe imza atacağız. Moğolistan halkı adına tüm Sakarya’ya teşekkürlerimi sunuyorum.”