Nijerya’dan bir dizi ziyaretler için Sakarya’ya gelen heyeti ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya hem ticaret hem de turizm açısından önemli bir potansiyele sahip bir şehir. Sanayi de atılan adımlarla da ticaret hacmimizi artırıyoruz. Ayrıca tarımsal üretimde de hamdolsun çok güzel bir ivme yakaladık. İnşallah Nijerya ile iş birliği fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirecek, her iki ülkenin ekonomisine katkı sağlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Nijerya’dan bir dizi ziyaretler için Sakarya’ya gelen heyeti makamında ağırladı. Nijerya’nın başkenti Abuja Valisi Abubakar Sani Bello ve eyalet bakanları olmak üzere birçok katılımcıya Sakarya hakkında bilgiler aktaran Başkan Yüce, Sakarya’da tarım ve sanayi alanında atılan önemli adımlar ile turizm potansiyeline dair bilgiler paylaştı. Programda Nijerya heyetinin yanı sıra Büyükşehir ve SASKİ bürokratları da yer aldı. Program sonunda Başkan Yüce, Sakarya'ya özgü hediyeleri takdim etti.

Sakarya her alanda potansiyele sahip
Sözlerine ‘Sizleri Türkiye’nin nadide şehirlerinden birisi olan Sakarya’da ağırlamaktan dolayı gurur duyuyorum’ diyerek başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya hem ticaret hem de turizm açısından önemli bir konuma sahiptir. Şehrimiz 1 milyonu aşkın nüfusuyla, coğrafi konumu ve karakteristik yapısıyla ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Şehrimiz aynı zamanda çok sayıda etnik kökenden oluşan sosyal yapısıyla da kültürün farklı renklerini içerisinde barındıran eşsiz bir mozaiktir. Sakarya; turizm, tarım ve sanayi konusunda Türkiye'de kendinden her zaman bahsettirmektedir. Gıda sanayisinde Türkiye’de çok önemli bir yere sahiptir. Mobilya ve orman ürünleri de şehrimizde önemli bir yerdedir. Makine, otomotiv sanayi olarak da gelişmiş bir şehir konumundadır. Türkiye'nin önemli firmaları Sakarya'da yer alır. Türkiye'de tek olan vagon sanayinin fabrikası buradadır. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Sakarya sizin eviniz dünyayı misafir ederiz” dedi.

Ortak işler yürüteceğiz
Sakarya’da kendilerini misafir ettikleri için Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür eden Abuja Valisi Abubakar Sani Bello, “Sakarya halkı ile çok iyi ilişkilerde olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Sakarya halkı size sahip olduğu için çok şanslı. Birlikte turizm ve teknolojide neler yapabileceğimize bakacağız. Sakarya ve Nijerya halkları için ortaklaşa yapabileceğimiz şeyleri gördük. Bunların olmasını dört gözle bekliyorum. Madencilik turizm ve sanayi için yatırım yapacak şeyimiz çok. Bu konular için yoğunlaşabileceğiz. Rabbim yardımcınız olsun” dedi.