Başkan Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan ‘Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali’ belgesini İdari İşler Başkanı Dr. Kıratlı’dan aldı. Yüce, “Bu gurur Sakaryamızın, bu gurur Sakaryalı hemşehrilerimizindir. Bisiklet Şehri Sakaryamızın bu alanda artık uluslararası bir festivali var. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek ‘Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali’ belgesini Dr. Kıratlı’dan teslim alan Başkan Yüce, Ağustos ayında dünyanın en önemli bisiklet yarışlarına yapılacak ev sahipliğinin yanı sıra uluslararası festival ile Sakarya’nın tanıtımına katkı sunacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanımızın himayelerinden onur duyduk
‘Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali’ni himayelerine alarak büyük bir güç katan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduklarını belirten Başkan Yüce, sürecin başından bu yana Sakarya’ya yakın ilgi ve destek gösteren İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’ya teşekkür etti. Yüce, Cumhurbaşkanlığı himayelerinin festivale çok özel bir boyut kattığını belirterek, “Bu gurur Sakaryamızın, bu gurur Sakaryalı hemşehrilerimizindir. Bisiklet Şehri Sakaryamızın bu alanda artık uluslararası bir festivali var. Hayırlı olsun” dedi.

Dünya yarışları festival ile farklı bir boyut kazanacak
Başkan Yüce, ‘Bisiklet Şehri Sakarya’ unvanının alınmasıyla birlikte bu alanda yapılan çalışmaları farklı bir bakış açısıyla taçlandırmak istediklerini ve ‘Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali’ projesini büyük bir özveriyle hazırladıklarını ifade etti. Uluslararası bisiklet organizasyonları ve bisiklet festivali ile hem şehrin tanıtımını yapacaklarını hem de bisiklet sporun marka şehir imajını daha da güçlendireceklerini söyledi. Ağustos ayı boyunca gerçekleştirilecek yarışların yanı sıra bisiklet festivaliyle de organizayonun ilgiyle takip edileceğini belirtti.

Sakarya’nın adı dünya sahnesinde yer alacak
Dünya Bisiklet Birliği tarafından tevdi edilen ‘Bisiklet Şehri Sakarya’ unvanını pekiştirmek için hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali de bu düşüncemizin bir tezahürüdür. Yarışların yapılacağı günler boyunca festival alanında konserler, etkinlikler ve tüm Sakaryaları buluşturacak, ilklere sahne olacak organizasyonlar yapılacak. Sakarya’mızın doğal ve tarihi güzellikleri misafirlerle paylaşılacak, şehrimizin adı artık dünya sahnesinde yer alacak. İnşallah Ağustos ayındaki organizasyonlar öncesinde festivale dair tüm detayları da kamuoyuyla paylaşacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.