“Sakarya sağduyu ve sorumluluk anlayışı ile hareket ediyor”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya İl Koordinasyon İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. AKOM’da gerçekleştirilen toplantıda Koronavirüs ile mücadele ele alındı, yatırımlara ilişkin son durum görüşüldü. Toplantıda Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek ve Kenan Sofuoğlu katıldı.

100 bin maske üretecek
Başkan Ekrem Yüce, koronavirüse karşı şehirde yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler vererek, “İlk olarak kriz masamızı oluşturduk ve hemen gerekli adımları atmaya başladık. 7/24 anlayışı ile ekiplerimiz dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şehrimize, 16 ilçe merkezine, kurum ve kuruluşlara, sosyal yaşam alanlarına dezenfekte otomatları kurduk. Bu süreçte 2,5 milyon maskeyi tüm ilçelerimizde hemşehrilerimize ulaştırdık. Şimdi de üretime geçtik ve haftada 100 bin adet maske üreteceğiz” dedi.

Sağduyulu yaklaşım kazanacak
65 yaş üstü vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına Yaşlı Destek Merkezimiz ile destek sağlıyor, 65 yaş ve üstü yaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine çözümler üretiyoruz. Bu süreçte hem 20 yaş altı evlatlarımız hem de 65 yaş üstü yaşlılarımız sorumlulukları daha fazla oldu.  İnşallah bugüne kadar gösterdikleri sağduyulu yaklaşımları, sorumluluk anlayışları ile süreci sağlıklı bir şekilde geride bırakacağız” dedi.

Sağlık çalışanlarına minnettarız
Başkan Ekrem Yüce, “Büyük bir özveri ve gayretle koronavirüsle mücadele eden, evlerinden, ailelerinden, çocuklarından ve tüm yakınlarından ayrı kalarak fedakârlık örneği gösteren sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Biz; tedbir ve tavsiyelere uyacak, bu badireyi de geride bırakacağız. Genel Başkan Yardımcımıza, İl Başkanımıza ve Milletvekillerimize destek ve katkıları dolayısıyla teşekkür ediyor, inşallah sağlıklı günlerde şehrimizi yatırımlarla buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz.”