Büyükşehir Belediyesi vatandaşların keyifle vakit geçireceği bir mekânı daha Sakarya’ya kazandırdı. Vagon Kıraathanesi dekoratif durakları, balık tutma plaformu, çocuk grupları, dekoratif işlemeleri ve vagon lokantasıyla vatandaşın ilgi odağı oldu. Başkan Ekrem Yüce, “Yarının Sakarya’sının ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Projemiz Çark manzarasıyla hemşehrilerimizin yeni gözdesi olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bir arada olabileceği ve sosyal yaşama ciddi katkılar sunan projelerine her gün bir yenisini ekliyor. Bugüne kadar on binlerce kişinin kullanabileceği birçok sosyal donatı alanını şehre kazandıran Büyükşehir Uçak Kıraathanesi, Ters Ev, Engelsiz Millet Bahçesi, İl Ormanı Tabiat Parkı’ndan sonra bu kez Vagon Kıraathanesi’ni hizmete açtı. Proje, ilk günden itibaren ilgi odağı oldu.

İçerisinde balık tutma alanı, led ışıklar, dekoratif duraklar, travers merdiven, köprü, çocuk oyun grupları, peyzaj dokunuşuyla güzelleşen bölümler, taş işlemeler, vagon lokantası, kütüphane ve kitap okuma alanları olan projenin tanıtımı yapıldı. Başkan Ekrem Yüce, alanda misafirleri bizzat ağırlayarak proje hakkında bilgiler verdi.

Vatandaşların ilgi odağı oldu
Lokomotif bölümü, kafeteryası, vatandaşların vakit geçirebileceği vagonlar, çocuk parkı, köprüsü ve park içindeki diğer alanları anlatan Yüce, yeşili ve doğasıyla bu mekânın Sakaryalıların gözdesi olacağını söyledi. Yüce projeye ek olarak yeni bölümler ekleneceğini belirterek, şehrin sosyal dokusuna değer katmak için yeni sosyal donatı alanları üzerinde çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Açılışa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Müftüsü Hasan Başiş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan, Büyükşehir bürokratları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“Vagonla özdeşleşen bir şehir”
Projenin detaylarından bahseden Yüce, “Bildiğiniz üzere vagonla özleşen ve vagon üretiminde Türkiye markası olan Sakarya’mız; bu proje ile sembolik bir hal kazanacak. Serdivan ve Adapazarı arasındaki Mithatpaşa Köprüsü bölgesinde Çark Deresi'nin hemen yanına 4 bin metrekarelik alanda iki vagon tahsis ettik. Birini kafe olarak birini de kitap evi olarak kullanacağız. Bir vagonda hoş sohbet edebileceğimiz bir ortam varken, diğer vagonda da dilediğimizce kitap okuyabileceğimiz bir vagon kurduk.” dedi.

Bu alanın Sakarya’nın yeni gözdesi olacağına dikkat çeken Başkan Yüce, “Vagon lokantası, kıraathane, kütüphanesi, led aydınlatmalar, dekoratif duraklar, ahşap balık tutma platformu, çocuk oyun grupları, peyzaj düzenlemeleri, dekoratif taş işlemeleri, banklar, travers merdiveni ve yürüyüş yollarının inşasıyla zengin bir çalışma haline dönüştü. Ailenizle, dostlarınızla ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceksiniz. Vagon Kıraathanesi; çark manzarası eşliğinde hemşerilerimizin yeni sosyal mekânı, gözdesi olacak inşallah.” diye konuştu.

Sakarya’nın yarınları için
Yüce, yarının Sakarya’sının ihtiyaçlarına yönelik çalıştıklarına dikkat çekerek, “Sadece bugünün ihtiyaçlarını değil yarının Sakarya’sının ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. En çok önemsediğimiz çalışmalarımızın başında; sosyal hayata renk katacak alternatif sosyalleşme alanlarını inşa etmek geliyor. Biliyorsunuz Sakarya’mız hem yeşil hem de mavi bir şehir. Sadece Türkiye’de değil, dünya üzerinde şehir planlamacıların onlarca para harcayarak günlerce proje hazırlayarak kurmak istedikleri yaşam alanları bizim şehrimizde mevcut. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sahip olduğumuz bu avantajı en iyi şekilde kullanmak üzere gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sakarya’ya kazandırılan diğer sosyal projeleri anlatan Yüce, “Hayatında hiç uçağa binmeyen, uçak fobisi olan kardeşlerimiz için Uçak Kıraathanesi bir farklılık merkezi. Şehrimize yeni soluk getirdiğimiz diğer projemiz ise Ters Ev. Buraya ilk 8 ayda yaklaşık 40 bin ziyaret gerçekleşti. Hemşerilerimiz için gerçekleştirdiğimiz bir diğer projemiz ise Engelsiz Millet Bahçesi. Şehrimizin yeni soluk merkezlerinden biriside İl Ormanı Tabiat Parkıdır. Restoran, mesire alanı, bungalov evleri, yürüyüş yolları, trekking ve oryantiring alanlarıyla bölgemizin en çok sevilen ormanı haline geldi” dedi.

“Lokasyonu ve içeriği çok güzel bir proje”
Programda konuşan AK Parti Milletvekili Çiğdem Atabek, “Ekrem Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Vagon Kıraathanesi’nin lokasyonu çok güzel bir lokasyon. Gerçekten güzel bir lokasyonda güzel bir iş olmuş. İçinde çok güzel hizmetlerin olacağı hemşehrilerimizin keyifli vakit geçirecekleri güzel bir proje olmuş. 7 yaşında bir çocuğum var o mesela çok seviyor uçak kafeyi. Oraya gitmekten çok hoşlanıyor” dedi. Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, “Başkanımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Kısa sürede güzel güzel projeleri hayata geçiriyor. Gördüğüm kadarıyla takdire şayan projeler. Hepsi bölgesel projeler. Sakarya’da yaşanmışlıkları olan güzel hatıralar barındıran işler. Derinliklerden, kadim kültüründen beslenen çalışmalar var” diye konuştu.