Büyükşehir Tıp Merkezi’nde 2016 yılı içerinde gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, “2016 yılı içerisinde 80 bin hastamızı muayene ettik. Büyükşehir olarak ‘Sağlığınız bize emanet’ demiştik. Bu rakamlar vatandaş odaklı çalışmamızın en etkili kanıtıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, kaliteli sağlık hizmetlerini 2016 yılında da sürdürdü. Teknik donanımı, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle 2016 yılı boyunca da vatandaşlara etkin hizmet eden Tıp Merkezi’nde, ‘Yıllık Faaliyet Raporu’ açıklandı. Rapor ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “2016 yılı içerisinde 80 bin hastamızı muayene ettik. Büyükşehir olarak ‘Sağlığınız bize emanet’ demiştik. Bu rakamlar vatandaş odaklı çalışmamızın en etkili kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Modern hizmet anlayışı
Büyükşehir Tıp Merkezi’nde vatandaşlara modern hizmet anlayışı içerisinde tıbbi destek sunduklarını dile getiren Sarı, “Geride bıraktığımız yıl içerisinde 7 bin 400 hastanın pansuman ve enjeksiyon muayenelerini gerçekleştirdik. 750 hastamıza elektro kalp grafiği çekimi yaptık. 2016 yılı Ocak ayından bugüne 5 bin 500 hastanın röntgen filmini çekerken; hizmetimizde bulunan 2 adet hasta nakil ambulansı ile 850 hastamızı şehir içi ve şehir dışı çeşitli hastanelere naklettik” dedi.

Sağlık konferansları
Koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili de bilgiler veren Sarı, “Halk sağlığının korunması, toplum bilincinin oluşturulması ve hastalıkların oluşmadan önlenmesini sağlamak amacıyla her ay farklı konuda, alanında uzman hekimlerin anlatımıyla halkımıza yönelik 10 konferans düzenledik. Bu konferanslar arasında toplumda görülen genetik hastalıklar, çocuklarda astım ve alerji hastalıkları ile kalp ve damar hastalıklarından korunma başlıkları altında düzenlenen konferanslar da vardı” ifadelerini kullandı.

İlk yardım eğitimleri
Konuşmalarını ilk yardım eğitimlerine değinerek sürdüren Uzm. Dr. Sarı, “Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın doğal afet, yangın ve günlük yaşamında karşılaşabileceği olası kazalara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak, kazalarda sakatlıkların azaltılmasında bireylerin bilgilendirilmesine katkıda bulunmak, bireylere İlkyardım bilincini kazandırmak amacıyla ‘İlkyardım Hayat Kurtarır Projesi’ ile ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ kursları düzenledik. 240 kursiyere Katılım Belgesini törenle verdik.”