Rüstem Keleş'ten Ballıkaya Müjdesi

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Ballıkaya Barajı’nın ihalesinde son aşamaya gelindiğini müjdeledi. Rüstem Keleş, “DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Ergün Üzücek ile yaptığımız görüşmede daha önce ihalesi gerçekleştirilen Ballıkaya Barajı’nın ihalesinde incelemelerin tamamlanmak üzere olduğunu öğrendik. Yapım ihalesini kazanan yüklenici firma birkaç hafta içerisinde açıklanacak” dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş önceki hafta Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı Kazısız Teknolojiler Konferansı’na katıldı. Burada kazısız teknolojilerle ilgili Sakarya’daki uygulamaları katılımcılarla paylaşan Rüstem Keleş, konferans vesilesiyle çeşitli temaslarda da bulundu. Bu temaslar çerçevesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Ergün Üzücek ile görüştüğünü kaydeden Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere daha önce Sakarya’nın gelecek 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak potansiyeli barındıran Ballıkaya Barajı’nın yapım ihalesi gerçekleştirilmişti. DSİ’deki arkadaşların ihaleyle ilgili incelemelerini tamamlamak üzere olduklarını öğrendik. İhaleyi kazanan firma birkaç hafta içerisinde açıklanacak. Firmanın açıklanmasının ardından da Ballıkaya Barajı’nın yapımına başlanacak” şeklinde konuştu. 

Yıllık 190 milyon metreküp potansiyel
Ballıkaya Barajı’nın Sakarya’nın 100 yıllık geleceği açısından çok önemli olduğunu söyleyen Rüstem Keleş, “Ballıkaya Barajı’nda yıllık 190 milyon metreküp su potansiyeli ortaya çıkacak. Sakarya'nın gelişme dinamikleri dikkate alınırsa Ballıkaya Barajı sayesinde gelecek 100 yıla kadar su konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız. Yani Ballıkaya Barajı Sakarya'nın 100 yıllık geleceğini güvence altına alacak. Ballıkaya Barajı bilindiği üzere DSİ tarafından yapılacak. Ancak içme suyu isale hatları ise SASKİ’ye ait olacak” diye konuştu.