Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Ramazan klasiği haline gelen ‘Kitap Sokağı’ bu Ramazan’da da Sakaryalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Kitap Sokağı, genç yaşlı her kesimden insanın bu Ramazan’da vazgeçilmez adresi oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Ramazan geleneği haline getirilen ‘Kitap Sokağı’ bu Ramazan ayında da Sakaryalılarla buluştu. Kitapseverler dini, tarihi, siyasi, edebi, felsefi ve daha birçok alana yayılan eserlere bu sokak aracılığıyla ulaşabiliyor. Bu hafta; Kitap Sokağı’nda bir gezi gerçekleştirdik ve burada hizmet sunan 4 farklı yayınevi temsilcileri ile görüşerek; Ramazan ve Kitap Sokağı üzerine bir söyleşide bulunduk.

Furkan Eskici / Kayapa Yayınları
Kitap Sokağı, Ramazan’da çok güzel bir etkinlik olup Ramazan gecelerine farklı bir hava katıyor. İnsanlar kitaplarla daha çok haşır neşir oluyor. İftardan sonra röportajlar, imza günleri ve konserler gibi birçok program oluyor. Kitap Sokağı’nda ki günlerimiz esnaflarımızla sohbet havası içerisinde geçiyor.

Mehmet Semih Çiğdem / Şule Yayınları
İstanbul merkezli bir yayıneviyiz ve İstanbul’dan getirdik kitaplarımızı. İlk günden itibaren de buradayız. Üç yıldır Kitap Sokağına katılıyoruz fakat bu yıl daha güzel ve keyifli geçti. Genel olarak imza günleri ve konser Ramazan ayının Kitap Sokağı’nda daha farklı geçmesini sağlıyor.

Aynur Kama / H Yayınları
H yayınları Üsküdar’dan 2 senedir Sakarya Kitap Sokağına katılıyor. Özellikle akşamları iftardan sonra satışlarımız çok güzel bir şekilde artıyor. İnsanların bu denli kitaplarla iç içe olması harika bir şey. 2 senedir Sakarya’ya geliyoruz ve burada insanlar kitap okumayı çok seviyor. Büyükşehir Belediyesi inşallah gelecek sene de böyle güzel bir etkinliğe imza atar. Bu gerçekten bizleri çok mutlu eder.

Ahmet Ceviz / Şehri Bekke Yayınları
5 senedir düzenli olarak kitap sokağına gelmekteyim. Sakaryalı halkın dini kitapları sevdiğini biliyorum. İnsanlar da bizim güler yüzlü olmamızı, onlara yardımcı olmamızı seviyorlar. Sakarya maneviyatı çok yüksek bir şehir. İnsanların kitap sokağını bu kadar çok sevmeleri bizim kazancımızı da etkiliyor. Sakarya halkına bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.