Başkan Toçoğlu SATSO'daki Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısına katıldı..

Esnafımızın rızası önemli

Altuğ’un ardından söz alan Başkan Toçoğlu, projenin uygulamasının esnafa bağlı olduğunu söyledi. Uzlaşmacı bir tavır içinde olduklarını ve projenin esnafın rızası olmadan gerçekleşmeyeceğini belirten Başkan Toçoğlu “Büyükşehir Belediyesi olarak projenin detaylarını daha önceden kamuoyu ile paylaştık. Şunu hepimiz kabul etmeliyiz. Bu proje şehrimiz için gerekli mi değil mi ilk önce ona bakmalıyız. Bizler esnafımızı kendimiz gibi görüyoruz. Sizlerinde bizleri kendiniz gibi görmenizi istiyoruz. Projenin gerçekleşmesi siz esnaflarımıza bağlı. Bu projenin asıl sahipleri sizlersiniz. Tapu sahipleri sizlersiniz. Rızanızı almadan projeye başlamak gibi bir niyetimiz olamaz. Ben her zaman uzlaşmadan yana olmuşumdur. Biz yaptık siz uyun uygulamasını benimsememiz mümkün değil. Biz bu projeyi sizlerin ve Sakarya’nın menfaatine uygun olduğunu düşünürsek uygulamaya alırız. Düşünceleriniz bizler için oldukça önemli. Bugün burada projeyi her yönüyle tartışacağız. Bir sonuca varacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantı verimli geçti

Toplantının ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan toplantının çok verimli geçtiğini belirterek “Proje ile ilgili eleştiriler ve istekler geldi. Çalışmalarımıza istekler doğrultusunda yön vereceğiz. Toplantı her açıdan oldukça verimli geçti” dedi.