Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda 2010 sezonu Sakarya'da başlıyor........

Spora desteğimiz sürecek

Off-Road Şampiyonası’nın Sakarya’da başlamasının çok önemli olduğunu söyleyen İbrahim Aktürk, “Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda sezon Sakarya’da açılıyor. Büyükşehir Belediyemizin ana sponsorluğunda, Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü’nün düzenleyeceği yarış Cumartesi ve Pazar günü ilimizde gerçekleştirilecek. Cumartesi günü saat 10.00’da Kent Meydanı’ndan start alacak olan yarışta, ekipler, 10 özel etapta mücadele edecekler. Yarışın ilk günkü bölümü Taşlık, Pazar günkü bölümü ise Serdivan Kırantepe’de gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir organizasyonun ilimizde düzenlenecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Spora destek vermeye devam edeceğiz. Bütün otomobil tutkunlarını da yarışları izlemeye bekliyoruz” dedi.

 

Sakarya için çok önemli

Yarışmaya destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden TOFSED Sakarya İl Temsilcisi Azmi Gürkan ise, “Yarış Cumartesi günü start alıyor. Gerçekten Sakarya için çok önemli günlerden birisi. Off-Road Türkiye Şampiyonası Sakarya’dan başlıyor. Böyle bir organizasyonun ilimizde olması gerçekten çok güzel. Sakarya olarak otomobil sporlarında 1. ligdeyiz. Bu organizasyona destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne ve değerli başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

İki gün boyunca Off-Road rüzgarı

Yarışma hakkında detaylı bilgiler veren SOSDER Başkanı Şener Özkay ise, bütün Sakaryalıları yarışmaya davet etti. Şener Özkay, “Ekipler Cumartesi günü saat 10.00’da Sakarya Kent Meydanı’ndan start alıp iki gün boyunca altısı engelli, dördü mukavemet olmak üzere toplamda 74.14 km uzunluğundaki 10 özel etapta mücadele edecekler. İlk gün oldukça zorlu üç farklı engelli etabı ikişer kez geçen yarışmacılar her etap sonrasında servis alabilecekler. Günün sonunda da bakımlarını tamamlayıp Lima Park Hotel yanında bulunan kapalı parka girecekler. İkinci gün, saat 11:00’da Lima Park Hotel önünden start alacak ekipler, Orman-1 ve Orman-2 etaplarını ikişer kez geçecekler. Sınıflarına göre dereceye girenler, Lima Park Hotel’de saat 18:30’da düzenlenecek ödül töreninde podyuma çıkacaklar” diye konuştu.