Büyükşehir Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar ile mezarlıklar Arefe ve Bayram günleri ziyaretlerine hazırlanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, mezarlıklarda Kurban Bayramı hazırlıklarının başladığını açıkladı. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Sarı, “Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tüm mezarlıklarda fidan dikimi, ot temizliği ile bakım onarım çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

Daha Huzurlu Bir Bayram
Aydın Sarı, “Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda başlattığımız çalışmalarımız kapsamında şehitliklerde de güzelleştirme ve çevre düzenlemeleri çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Ekiplerimiz mezarlıklarda çevre düzenlemelerinin yanı sıra kırılan ve deforme olan alanlarda gerekli çalışmaları da yapıyor. Mezarlıklarda başlattığımız çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirmiş olacaklar” dedi.

Çiçek Dağıtımı Yapılacak
Arefe gününde mezarlıklarda vatandaşlara çiçek dağıtımı yapılacağını da belirten Sarı, “Emirdağ, Emirsultan, Serdivan, Sapanca, Yorgalar, Güneşler, Erenler, Geyve ve Alifuatpaşa mezarlıklarında çiçek dağıtımı saat 11.00’da başlayacak. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.