Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür hayatımızı Martta da renklendiriyor

Etkinlikler kapsamında SAMEK Türk Halk Müziği Korosu bir konser verecek. Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın ‘Peynirli Yumurta’ ve İstanbul Devlet Tiyatroları’nın ‘Profesyonel’ isimli oyunları Sakaryalılarla buluşacak. ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ isimli panelde; gazeteciler Fadime Özkan, Hilal Kaplan ve akademisyenler Hidayet Tuksal, Fatma Fidan fikirlerini paylaşacak. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un belgeseli gösterilecek ve büyük şairin fikriyatını yazar İhsan Eliaçık anlatacak.

Her ay düzenlenen ustalara saygı gecesinin Mart ayındaki konuğu ise İbrahim Zaman olacak. Yine her ay düzenlenen sinema gösterimleri Mart ayında da devam edecek. Mart ayında, Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ isimli filmi gösterilecek. ‘Türkiye Demokratikleşiyor Kentte Yaşam Değişiyor mu’ isimli konferansla gazeteci yazar Mehmet Altan, ‘Türkiye’nin Demokratikleşme Serüveni ve Güncel Gelişmeler’ isimli konferansla ise gazeteci Gülay Göktürk Sakaryalılara hitap edecek.

Mart ayındaki etkinliklerde müzik dinletileri de yer alacak. Udi Ferdi Koç ve müzisyen Nedim Nalbantoğlu Sakaryalılara müzik ziyafeti verecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bütün Sakaryalıları etkinliklere katılmaya davet etti. Etkinliklerin programı şöyle:

1 Mart 2010 Pazartesi / 19.00 / AKM
‘Tiyatro Buluşmaları’ Oyun: “Peynirli Yumurta”
Kocaeli Şehir Tiyatroları

8 Mart 2010 Pazartesi / 19.00 / AKM
Panel: “Türkiye’de Kadın Olmak”
Panelistler: Taraf Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, Doç. Dr. Hidayet Tuksal, SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Fidan

12 Mart 2010 Cuma / AKM
16.00 Belgesel: “İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy”
Yönetmen: Mesut Uçakan
Konser: “Safahat’tan Şarkılar”
19.00 Konferans: “Mehmet Akif’in Düşünce Dünyası”