Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilecek 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen program için Sakarya Büyükşehir’ de kültür standı kurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilecek 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde stant çadırı kurdu. ‘Anadolu’nun Fethi 1071’ anma programı her yıl olduğu gibi bu sene de dört gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Onur duyuyoruz
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek olan bu önemli programda Sakarya’nın kültürünü yansıtıyor olmak bizler için en büyük şeref. Birçok kültürü ve geleneği bir arada barındıran Sakarya, adeta Türkiye’nin kültür mozaiği konumundadır. Doğası, denizi, akarsuları, gölleri, ovaları, longozu, yaylaları ile adeta bir cennet vadisi. Bunun yanı sıra ıslama köftesi ve kabak tatlısı ile lezzet geleneğini en iyi şekilde yansıtmaktadır. Tüm geleneklerimizi bu değerli programda bir araya getirerek yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimize tanıtmak biz mutluluk veriyor. Dünya tarihine damga vuran bir zaferin yıldönümü etkinliklerinde yer almaktan onur duyuyoruz” denildi.