Yaşayarak Öğrenme Macera Park öğrencileri, Nasıl Yapılır? projesi kapsamında Hendek Oğuz Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi gezdiler. Kıroğlu, “Maceracı çocuklarımız gitmiş oldukları tesiste ilk olarak tesis hakkında bilgiler aldı. Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz içeceklerin ilk aşamadan ambalaj aşamasına kadar olan serüvenine tanıklık ettiler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaşayarak Öğrenme Macera Pak’ta projeler devam ediyor. Bu kapsamda öğrenciler ‘Nasıl Yapılır’ projesi içinde üretim tesislerini gezmeye devam ediyor. Maceracı kâşiflerin yeni durağı içecek üretim tesisi olan Hendek Oğuz Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

Üretim aşamaları
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Nasıl Yapılır? projemiz kapsamında Sakarya’da üretim yapan tesislerimizi gezmeye devam ediyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük hayatta sıkça kullandığı ürünlerin üretim aşamalarını yerinde görmelerini sağlıyoruz. Çok verimli geçen bu gezilerimiz belli periyodik aralıklarla devam ettiriyoruz. Maceracı çocuklarımız gitmiş oldukları tesiste ilk olarak tesis hakkında bilgiler aldı. Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz içeceklerin ilk aşamadan ambalaj aşamasına kadar olan serüvenine tanıklık ettiler” sözlerine yer verdi.