Sakarya Kazakistan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen buluşmaya katılan Başkan Ekrem Yüce, “Farklı kültürlerin mozaiği olan Sakarya’mız huzur ve kardeşlik coğrafyası, örnek bir şehirdir. Sakarya izzettir, berekettir. Hepimizin ortak yurdudur. Bağımsızlığın 28. yılını kutluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Kazakistan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen buluşmaya katıldı. SAÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Genel Sekreter Mustafa Ak, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, davetliler, Kazak öğrenciler yer aldı.

17 bin 500 öğrenciye burs
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu olarak yeni dış politika vizyonu doğrultusunda 17 bin 500 öğrenciyi burslandırıyoruz. Geçen yıl 147 bin başvuru aldık. Bunun anlamı dünyanın her yerinden Türkiye’de öğrenim görmek isteyen öğrenci olduğu anlamına geliyor. Büyük öğrenci projesinin devamı olan burs projesi 32 bin mezun verdi. Bizler bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu artarak devam edecek. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası öğrenciler Sakarya mozaiğine katkı sunuyor
SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “Kazakistan’ın bağımsızlığının 28. yılını kutluyor, daim olmasını diliyorum.  Şehir olarak çok sayıda uluslararası öğrenciye sahibiz. Bu durumdan gurur duyuyorum. Türk birliğini sağlamak adına elimizden geleni yapacağımızı belirtiyor, programı düzenleyen topluluğumuza teşekkür ediyorum” derken; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Şehrimize ve kampüsümüze değer katan uluslararası öğrencileri bünyemizde barındırmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Bir mozaik olan Sakarya’mız uluslararası öğrencilerimizle daha da zenginleşiyor. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kazak-Türk kardeşliği
Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, “28. yıldönümümüz kutlu olsun. Bağımsızlığı kutlayamadığımız günleri inşallah bir daha yaşamayacağız. Mavi bayrağımızın göklerden inmesine izin vermeyeceğiz. Kazak-Türk kardeşliğinin geleceği siz öğrenciler olacak. Sizler Kazakistan’dan buraya gelerek Türklük duygusunu pekiştiriyorsunuz. Kazak-Türk kardeşliğini bir arada tutan tarihi yaşanmışlık çok var. Tarihte çok fazla devlet olduk ama zaman tek millet olma zamanıdır. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya kültür mozaiği
Birlik ve beraberlik içerisinde yola revan olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Farklı devlet olsak da tek milletiz. Dilimiz, inancımız, sevgimiz, muhabbetimiz, gönlümüz bir. Yıllarca ata vatan hasreti çektik. Artık daha çok birlik, daha çok kardeşlik, daha çok muhabbet ve samimiyet zamanıdır. Farklı kültürlerin mozaiği olan Sakarya’mız huzur ve kardeşlik coğrafyası, örnek bir şehirdir. Sakarya izzettir, berekettir. Hepimizin ortak yurdudur. Bağımsızlığın 28. yılını kutluyorum. Rabbim daim eylesin” dedi.