Kültür Hayatımıza Renk Katacak

Kültür hayatımız renkleniyor

Bu zamana kadar bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini de sözlerine ekleyen Zeki Toçoğlu, “Sakarya’mızın sahip olduğu tüm güzellikleri ve imkânları önümüzdeki yıllarda sanat ve kültür hayatımızın gelişimine katkı sağlamak için bir fırsata dönüştüreceğiz. Bu bağlamda Kırkpınar Sanat Akşamları, sanatın ve sanatseverlerin buluşma imkânına kavuştuğu çok önemli bir sanatsal zemindir. Büyükşehir Belediyesi olarak, Sapanca Belediyesi ile birlikte Kırkpınar Sanat Akşamları’na bu yıldan itibaren desteğimiz artarak devam edecektir. Gerçekleşecek organizasyona tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu’nun ardından Kırkpınar Sanat Akşamları Sanat Yönetmenliğini de yapan ünlü tiyatrocu Can Gürzap’ta açıklamalarda bulundu.

Sanat Akşamları’nın farklı özelliği var
Kırkpınar’ın diğer organizasyonlardan farklı olduğunu dile getiren Can Gürzap, “Kırkpınar Sanat Akşamları başlıyor. İlk olarak bütün Sakaryalıları bu organizasyona bekliyoruz. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemiz ve Sapanca Belediyemiz olmak üzere bütün sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kırkpınar Sanat Akşamları farklı bir özellikte. Zira birçok festival düzenleniyor, birçok organizasyon düzenleniyor. Bütün bu organizasyonlar bir gelir elde etmek için yapılıyor. Fakat Kırkpınar Sanat Akşamları’nın hiçbir maddi gelir beklentisi yok. Bu organizasyon tamamen halkımıza sanat hizmetidir” dedi. Bu seneki organizasyonda yer alacak etkinlikleri tek tek anlatan Can Gürzap, etkinliklerin giderek zenginleştiğini belirtti. Can Gürzap etkinliklere bu sene sinemayı da eklediklerini sözlerine ekledi.  

 

 

Tiyatro Okulu açmayı düşünüyoruz

Gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Başkan Toçoğlu, bir soru üzerine Sakarya’da tiyatro okulu açmak için çalışmalar yaptıklarını belirtirken, bu okulun Can Gürzap’ın önderliğinde olmasının kendisini sevindireceğini dile getirdi. Basın toplantısının ardından AKM Tiyatro Salonu’nda incelemelerde de bulunan Başkan Zeki Toçoğlu ve Can Gürzap, Sakarya’daki kültür sanat etkinliklerinin giderek arttığını söyledi.

 

Kırkpınar Sanat Akşamları’nda yer alacak sanat etkinlikleri şöyle:

21 Haziran 2009 Pazar
Sakarya Kurtuluş Günü Konseri (SATSO Türk Müziği Topluluğu)

26 Haziran 2009 Cuma
Bana Bunu Yapma (Can Gürzap - Tiyatro Dialog)

1 Temmuz 2009 Çarşamba
Pinokyo (Kocaeli Şehir Tiyatroları)

3 Temmuz 2009 Cuma
Altı Haftada Altı Dans Dersi (Tiyatro İstanbul)

4 Temmuz 2009 Cumartesi
Funda Arar Konseri

8 Temmuz 2009 Çarşamba
Dans Eden Eşek (Tiyatro Altı)

10 Temmuz 2009 Cuma
Aşk Her Yerde (Duru Tiyatro)

11 Temmuz 2009 Cumartesi
Ferhat Göçer Konseri

17 Temmuz 2009 Cuma
Rahat Yaşamaya Övgü (Tiyatro Pera)

24 Temmuz 2009 Cuma
Shaman Dans Tiyatrosu Gösterisi

25 Temmuz 2009 Cumartesi
Ödünç Yaşamlar (Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu)

27 - 31 Temmuz 2009
Halit Refiğ Filmlerinden Yurt Renkleri