Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang’ı konuk eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya huzur ve kardeşlik coğrafyasıdır. En özel zenginliğimiz olan kültürel çeşitliliğin yanı sıra her alanda gelişen Sakarya, doğanın tüm güzelliklerine de ev sahipliği yapıyor. Tarihten gelen birlikteliğin günümüzde de Kore ile yapılacak iş birliklerine ortam sunacağına ve güzel sonuçlara vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Başkan Yüce, nazik ziyaretlerinden dolayı Başkonsolos Jang’a teşekkür ederek, Sakarya’ya ilişkin bilgiler paylaştı. Ziyarette Genel Sekreter Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcıları Bedrullah Erçin ve Ali Oktar da yer aldı.

En özel zenginlik
Başkonsolos Jessy Yeunju Jang’ın Sakarya ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’yı huzur ve kardeşlik coğrafyası olarak tanımladı. Yüce, “Sakarya’mızdaki kültürel çeşitlilik en özel zenginliğimiz. Farklılıklarıyla büyüyen, her alanda gelişen Sakarya, doğanın tüm güzelliklerine ev sahipliği yapıyor. Tarihi birlikteliğin yanı sıra günümüzde de Kore ile yapılacak iş birliklerinin güzel sonuçlara vesile olacağına inanıyorum. Şehrimizin avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmeye, güçlü birlikteliklerle Sakaryamıza fayda sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Hoşgörü ve misafirperverlik
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang, “Türkiye geçmişten bu yana ülkemizin yanında olmuş, en güzel örneğini de Kore Savaşı’nda destekleriyle göstermiştir. Türklerle olan kardeşliğimizin her zaman devam etmesini ve büyümesini temenni ediyorum. Sakarya’da karşılaştığımız hoşgörü ve misafirperverlikten dolayı teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.