Büyükşehir, Mithatpaşa’da bulunan mevcut köprüde ilk etap yenileme çalışmalarını tamamladı. Daha önce 20 Kasım Pazar günü saat 00.00’da trafiğe açılacağı duyurulan arter, KPSS dolayısıyla 24 saat süren kesintisiz çalışmalar neticesinde 19 Kasım Cumartesi günü kullanıma açıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı Mithatpaşa Köprüsü’nda ilk etap işlemleri tamamlandı. Fen İşlerine bağlı ekiplerin ilk olarak köprüde iyileştirme çalışmaları gerçekleştirecekleri; ardından da mevcut köprüyü estetik hale kavuşturacakları açıklanmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Mithatpaşa’da bulunan mevcut köprüde yenileme çalışması gerçekleştireceğimizi paylaşmıştık. İlk olarak köprüyü sağlıklı bir hale getirdik. Şimdi de estetik açıdan güzelleştireceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Beklenenden erken açıldı
Oktar, “Bölgede 18 Kasım Cuma günü başlattığımız çalışmaların 20 Kasım Pazar gecesi tamamlanacağını duyurmuştuk. Hamdolsun ekiplerimizin hızlı çalışmaları sonucunda köprüyü trafiğe açtık. Önümüzdeki günlerde de  köprüde işlemlerimizi başlatacağız. Köprüyü çok daha estetik bir görünüme kavuşturarak; bu alan yaptığımız çalışmalara uygun bir hal alacak. Bu anlamda hızlı bir şekilde köprüyü araç trafiğine açan çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Gösterdikleri sabır ve duyarlılık için şimdiden bölge sakinlerimize, sürücülerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.