Başkan Zeki Toçoğlu, yapımı devam eden Doruk Kent Evleri'ni inceledi...

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan evlerin cazip imkânlarla satıldığını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, Doruk Kent Evleri’nden ilk etabının yakında bitirileceğini söyledi. Başkan Toçoğlu, “Doruk Kent Evlerimiz hızla yükseliyor. Korucuk’ta çok güzel bir mevkide yapılan bu evler, vatandaşlarımız açısından cazip imkânlarla satılıyor. Evlerimizin ilk etabında 4 tipte 1060 daire yapılacak. Daha sonraki etaplarla birlikte ise toplam 3000 daire yapılmış olacak. Şu anda ilk etabın 55 metrekareliklerinin yapımı tamamlandı. 75 metrekare olanlardan 13 bloğun inşaatı ve 120 metrekare olanlardan 6 bloğun inşaatı da bitirildi. Kalan blokların yapımı da hızla devam ediyor. İnşallah Sakarya’ya yakışan, modern evler hemşerilerimize sunulacak” dedi.

Yeni Kent’in hızla büyüdüğünü de belirten Başkan Zeki Toçoğlu, Sakarya’daki konut açığının hızla kapandığını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Depremden sonra şehrimizin Korucuk, Karaman ve Camili bölgesinde gelişmesi için yeni yapılan konutlarımızın bu bölgelerde yapılıyor. Herkesin bildiği gibi Valilik Kampusumuz de buraya taşındı. Yenikent hızla büyüyor. Burada yaklaşık 70 bin insanımız yaşıyor. Tabi Doruk Kent Evleri’nde olduğu gibi burada da yeni yeni konutlar yapılıyor. Sakarya’nın konut açığı kapanıyor” diye konuştu.