Kontrolsüz Su Kullanımına İzin Yok

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Richmond Otel’de bir araya gelerek Sapanca Gölü’nün korunması hakkında değerlendirmeler yaptı. Gerçekleştirilen toplantıda yapılması gerekenler bütün yönleriyle masaya yatırıldı. Toplantı sonrasında önemli açıklamalar da bulunuldu. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Sapanca Gölü’nün korunması için gerekenlerin yapılacağını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Gölümüzün korunması için gereken ne ise yapılacak. Ortak Havza Yönetimi kuracağız. Kontrolsüz su kullanımına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Ortak havza yönetimi
Başkan Zeki Toçoğlu, şunları söyledi: “İki belediye olarak Sapanca Gölü ile değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldik. Sapanca Gölü’nün daha etkin bir şekilde korunması amacıyla gerçekleştirdiğimiz toplantı çok verimli geçti. Kocaeli şehrimizin belediye başkanı Sayın Karaosmanoğlu’na Sapanca Gölü’nün şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu, gölün daha etkin korunması gerektiğini, kontrolsüz su kullanımına izin verilmemesi gerektiğini anlattık. Kendisi de zaten bizimle aynı hassasiyetleri paylaşıyor. Birlikte gölümüzü daha etkin bir şekilde koruyacağız. Gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında Ortak Havza Yönetimi kurulması kararı da aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Denetimleri daha etkin hale getireceğiz. Sapanca Gölü’ne hiçbir kimsenin hiç bir kurumun zarar vermesine müsaade etmeyiz” diye konuştu. 

Daha etkin politika
Toplantıyı değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Sapanca Gölü’nün önemine vurgu yaptı. İbrahim Karaosmanoğlu, “İki kardeş, iki dost şehir olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve Sapanca Gölü’nü koruyacağız. Sapanca Gölü gerçekten her iki şehir için büyük önem arz ediyor. Bizler üzerimize düşeni yapacağız. Sakarya Büyükşehir Belediyemizle birlikte, gölün korunması adına daha etkin politikalar izleyeceğiz” dedi.