Köprü yapım ve yenileme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyeceklerini açıklayan Başkan Toçoğlu, Karasu Adatepe Köprü Projesi için 6 Nisan Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Toçoğlu, “Sakarya Nehri üzerinde bulunan mevcut köprüyü yıkıyor; yerine 80 metre uzunluğunda yeni bir köprü inşa ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin muhtelif bölgelerinde devam eden köprü yapım ve yenileme projelerine bir yenisini daha ekleyeceklerini açıkladı. Karasu Adatepe Köprü Projesi için hazırlıkların sonlandığını aktaran Başkan Toçoğlu, yeni köprü için 6 Nisan Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını duyurdu. Toçoğlu, “Sakarya Nehri üzerinde bulunan mevcut köprüyü yıkıyor; yerine 80 metre uzunluğunda ulaşım güvenliğini maksimum seviyeye çıkaracağımız yeni bir köprü inşa ediyoruz. Bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yapım İhalesi 6 Nisan’da
Toçoğlu, “Bilindiği üzere Akyazı’dan Geyve’ye, Pamukova’dan Adapazarı’na kadar şehrimizin birçok noktasında köprü yapım ve yenileme çalışmalarını hayata geçirdik. Bir süredir Karasu Adatepe Köprüsü için de hazırlıklarımız söz konusuydu. Sakarya Nehri üzerinde bulunan ve deforme olan köprüde yenileme çalışmalarının yapılması gerektiği ekiplerimizce tespit edildi. Geldiğimiz noktada 6 Nisan Çarşamba günü yeni köprü için yapım ihalesine çıkıyoruz. İhalenin ardından eski köprüyü yıkacak ve yeni köprü için çalışmaları başlatacağız” dedi.

80 Metrelik Yeni Köprü
Yeni köprünün 80 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde olacağını aktaran Başkan Toçoğlu, “Adatepe Köprüsü, Adatepe ve Tarlatepe Mahallelerini nehirle bölen arterdeki ulaşımda kilit bir rol üstleniyor. Aynı zamanda bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımız için Adapazarı-Karasu yolunu kullanmak bu köprü güzergâhıyla mümkün olabiliyor. Çalışmalar süresince ulaşımın alternatif güzergâhlar kullanılmak suretiyle yapılacağını ifade etmek istiyorum. Köprüdeki çalışmalarımızın tamamlanması ile güzergâhtaki ulaşım güvenliği maksimum seviyeye de çıkmış olacak” şeklinde konuştu.