Kanserle Savaş Paneli 24 Nisan'da

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, ‘Herkes için Sağlık’ projesi kapsamında ‘Kanserle Savaş’ konulu ilk panelini 24 Nisan Salı günü saat 14:00 da AKM Tiyatro Salonu’nda düzenleyecek. Gerçekleştirilecek panele konuşmacı olarak SAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’nden ve KETEM’den uzman doktorlar katılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, ‘Herkes için Sağlık’ projesi kapsamında düzenlemiş olduğu seminerlere 2012 yılında da ara vermeden devam ediyor. Proje kapsamında ki ‘Kanserle Savaş’ konulu ilk panel 24 Nisan Salı günü AKM Tiyatro Salonu’nda saat 14.00’da düzenlenecek. Düzenlenecek panele konuşmacı olarak, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ve KETEM’den uzman doktorlar katılacak.

Birçok konu işlenecek
“Kanser.. artık alışılmış bir gerçek. Kanser tanısı aldıktan sonra hangi süreçlerden geçilir?”, “Kanser hastası ve yakınları yaşamlarında ne gibi değişiklikler yapmalıdır? Yoksa yaşamlarına kaldıkları yerden devam mı etmelidir?”, “Her kanser bir midir?” sorularının ve Kemoterapi gibi pek çok konunun üzerinde durulacak olan konferansta, Sakarya Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, “Kanserde Erken Tanı ve Tedavi Yolları”, Uzm. Dr. Özlem Sönmez, “Kanserle Yaşamak”, Uzm. Dr. Ebru Tuncay, “Radyoterapi Nedir ve Kanser Tedavisindeki Yeri”, Uzm Dr. Serdar Savaş Gül, “Kanser Tedavisinde Nükleer Tıp Uygulamaları”, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Elif Akan, “Kanser’de Beslenme ve KETEM Faaliyetleri”, KETEM İl Koordinatörü ve Sakarya Sağlık İl Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Sevda Gürsel ise, “Sakarya’da Kanser ve Görülme Sıklığı” konularını anlatacaklar.