Kadir Gecesi özel programında tüm Sakaryalıların gecesini tebrik eden Başkan Ekrem Yüce, “ Kalplerimiz Kur'ân'ı teneffüs ediyor olsun ki değerlensin. Akıllarımız Kur’an’la düşünmeyi öğrensin ki, değer kazansın. Sözlerimiz, yazılarımız Kur'ân'la süslenmiş, Kur'ân'dan öğrenilmiş, Kur'ân'dan ders alınmış olsun ki bir değeri olsun. Hemşehrilerimin bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, şifa bekleyen insanlığın müjdecisi olmasını Rabbim’den diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Donatım Park’ta düzenlenen ‘Kadir Gecesi’ özel programına katıldı. Tv264 ekranları ve youtube.com/sakaryabld hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanan programın moderatörlüğünü Yahya Bakır üstlenirken, İl Müftüsü Hasan Başiş de gecenin katılımcıları arasında yer aldı. Orhan Camii İmam Hatibi Alaattin Beşel, Orhan Camii Müezzini Adem Saruhan, Rasim Paşa Camii Müezzini Hasan Turalıoğlu ile Yeni Camii Müezzini İsmail Samastı’nın icra ettikleri Kur’an-ı Kerim tilavetleri izleyenleri mest etti. Başkan Ekrem Yüce, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Bereket ayı
Mübarek Ramazan’ı hüzün dolu bir şekilde uğurladıklarını ifade eden ve Kadir Gecesi’nin sağlıklı günlerin habercisi olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Geçtiğimiz yıl burada binlerce hemşehrimizle aynı iftar sofralarında bir araya gelmiştik. Bu yıl ise maalesef ayrı kaldık. İnşallah gelecek yıllar yine birlikte oluruz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu gecenin bereketinden faydalananlardan olmayı Rabbim’den diliyorum. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Hayatımıza rehber
Başkan Ekrem Yüce, “Kur’an-ı Kerim’e hayatın reçetesi olarak bakmak lazım. Kur’an-ı Kerim’de asıl bakılması gereken yasaklardır, doğrulardır, yanlışlardır. Bunlara dikkatlice bakmamız her zaman önemlidir. Kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’in kapakları çok güzel, ambalajları, ciltleri çok güzel ama içine bakmak gerek, içinde yazanlar çok daha güzel ve bizlere yol gösteriyor. Dolayısı ile Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza rehber etmemiz gerekiyor. Kutsal kitabımızla haşır neşir olmamız lazım” dedi.

Rabbim her şeyin en merhametlisidir
Başkan Yüce, “Ramazan'a ve Leyle-i Kadr'e değerini kazandıranın Kur'ân-ı Hakîm olduğu gerçeği, bizim dünyamıza şöyle bir hisse bırakıyor: Hayatımızı Kur'ân'la dopdolu yaşayalım ki, hayatlansın. Kalplerimiz Kur'ân'ı teneffüs ediyor olsun ki değerlensin. Akıllarımız Kur’an’la düşünmeyi öğrensin ki, değer kazansın. Sözlerimiz, yazılarımız Kur'ân'la süslenmiş, Kur'ân'dan öğrenilmiş, Kur'ân'dan ders alınmış olsun ki bir değeri olsun” dedi.

Dualarımız kabul olsun
“Bu gece nida gecesidir. Cehennem azabından kurtulmak için Kadir Gecesindeyiz. İnşallah Mevla’m dualarımızı kabul edilen dualardan eylesin. İnşallah gecemizin bu şekilde olmasını temenni ediyorum. Mevla’m kılavuzumuzu eline alan gençlerimizi yetiştirmemize yardımcı olmamızı nasip etsin”

Bin aydan hayırlı bir gece
Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, “Cenab-ı Allah bizlere cüzi bir irade vermiştir. Bu irade sayesinde bizler istediğimiz şeyleri yapabilmekteyiz. Ama şunu da unutmamamız gerekiyor ki; Allah bütün ilimlere sahiptir. Kulunun ne yapacağını önceden bildiği için meleklerine ona göre emir vermiştir. Bin aydan hayırlı bir ay olan Kadir Gecesi, 83 yıla tekabül etmektedir. Resmen bir ömür demek bu. Bu gece Kur’an bizlere indirildi. Kur’an inanları hayra ve güzelliğe davet ediyor. Böyle güzel bir gün içinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı gerçekten çok memnunum” dedi.