Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 2. Ulusal Sakarya Bir Başka fotoğraf yarışmasında Sakarya’nın tarihi değerleri ve doğal güzelliklerini en etkileyici şekilde anlatan fotoğraflar ödülleri aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tanıtımını en güçlü şekilde yapmak ve turizm potansiyelini artırmak için farklı etkinlikler düzenliyor. Bunlardan bir tanesi olan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Sakarya Bir Başka Fotoğraf yarışması tamamlandı.

 

Sakarya’nın tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini anlatacak fotoğrafların çekilmesi için fotoğraf sanatçılarını teşvik eden yarışma sayesinde birbirinden güzel fotoğraflar görücüye çıktı.

 

En iyi fotoğraflar seçildi

Yarışmanın sonuçları, bugün itibariyle Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. Bu kapsamda jüri tarafından değerlendirilen fotoğraflar arasında Gökhan Alpdoğan’ın çektiği ‘kar’ temalı köprü fotoğrafı birinci, Melek Okur’un kadrajına aldığı ‘kar ve köy evi’ temalı fotoğraf ikinci, A.Cihat Köseoğlu’nun ‘bisiklet’ konulu fotoğrafı ise üçüncü seçildi.

 

Mansiyon ödülünü ise İhsan Korkut’un ‘Gün batımında Taraklı’ temalı fotoğrafı, Salih Kuş’un ‘emek’ anlatımlı fotoğrafı, Faruk Turna’nın ise ‘Adapazarı’nda gün başlarken’ konulu fotoğrafı kazandı. Yarışmaya 14 Mart tarihinden itibaren 334 katılımcı toplamda 1416 fotoğraf ile başvuru yaptı. Yarışmanın başvuruları ise 20 Kasım’da sonlandı.

 

Sergileme alan 44 fotoğrafçının isimleri ise şu şekilde: Ahmet Zeki Okur (3), Mustafa Yiğit, Hasan İçel, Tekin Özcan, Serkan Özkan, Nuri Çoban, Abdurrahman Çetin (3), Hüseyin Can (2), Kevser İnan, Alaeddin Koç, Melek Okur (2), Baki Dertlioğlu (2)  Muhammet Cansever, Hidayet Okutan, Mürsel Tahtacı (2), A. Cihat Köseoğlu, İhsan Korkut, Ali Aslan, Erdem Alkan, Yüksel Yavuz, Kenan Demir, Serdar Şeker, Emir Tetik(2), Şevki Karaca, Esengül Alıcı, Cengizhan Türkoğlu (2), Nurten Koç, Sare Kural, Nihat Kolunsağ, Ebru Subaşı Utanır, Serdar Kıran, Ahmet Turan Kural, Sevde Er, Şule Çakar.

 

Seçici kurul şöyle:

 

1. Coşkun ARAL (Fotoğraf Sanatçısı, Gazeteci, Belgesel Yapımcısı)

2. İbrahim ZAMAN (Fotoğraf Sanatçısı)

3. İsa CİDA (Fotoğraf Sanatçısı, AFIAP)

4. İzzet KERİBAR (Fotoğraf Sanatçısı, EFIAP)

5. Merih AKOĞUL (Fotoğraf Sanatçısı, Şair, Yazar)

6. Sinan Çileli

7. Servet SEZGİN (SUBÜ, Öğretim Görevlisi - Fotoğraf Sanatçısı)

 

Yarışma sonucunda birinci 9 bin TL, ikinci 7 bin TL, üçüncü ise 6 bin TL ödül kazandı. Mansiyonda seçilen ilk 3 fotoğraf ise 3’er bin TL ödül alacak. Ayrıca sergileme alan her bir fotoğrafçıya da ödül verileceği açıklandı. Yarışmanın sonuçları 6 Aralık’ta Büyükşehir sayfasında yayınlanacak. Ödül töreni ve sergi 29 Aralık’ta AKM’de gerçekleştirilecek.

 

“Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz”

Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Şehrimizin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasında büyük emeği olan ve turizme önemli bir katma değer sunan kıymetli fotoğraf sanatçılarımız teşekkür ediyor, kazananları tebrik ediyoruz. Fotoğrafa gönül veren tüm hemşerilerimizi ödül törenimize ve fotoğraflar için hazırlayacağımız sergimize bekliyoruz” denildi.