Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli’ konulu konferans ile devam etti. Prof. Dr. Turan Karataş, “Sezai Karakoç diriliş düşüncesine talip adaylardan en çok ise özeleştiriyi istiyor. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Ben bu nedenle insanın kendisini sorgulamasını en büyük erdemlik olduğuna inanıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli’ konulu konferans ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Prof. Dr. Turan Karataş konuşmacı olarak katılırken programı çok sayıda kültür sanat dostu takip etti.

Diriliş nesli nasıl olmalı
Prof. Dr. Turan Karataş, “Diriliş yenilemektir. Gerileyen, bayatlayan, duraklayan çağrıyı yenilemektir. Sezai Karakoç’ta tam olarak bunu anlatıyor. O büyük inanışı, imanı anlatıyor sadece adına diriliş dedi. O bakımdan diriliş İslam’ın ya da dinin dirilişi değil ama bir tazelenişidir. Davetin yenilenişidir. Bu daveti yenileyecek, tazelenmeyi nefsinde ve çevresinde yapacak olan da diriliş neslidir. Sezai Karakoç ‘Diriliş Nesli’ isterken şöyle ifade ediyor, “Müslüman genç, inanmış kişi daima çağdaş olmalıdır.” Çağdaş yani çağın gereklilikleri ne ise onu bilmelidir. Çağdaşlıkla beraber kültür ve medeniyetini yaşatmalıdır. Kültür ve medeniyeti çağ içinde doğurganlığını korumaya çalışmalıdır. Sezai Karakoç diriliş düşüncesine talip adaylardan en çok ise özeleştiriyi istiyor. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Ben bu nedenle insanın kendisini sorgulamasını en büyük erdemlik olduğuna inanıyorum” dedi.