İlmin Zekâtını Vermiş Birisi

Takdire şayan bir hafızası vardır
Saygı gecesi programı ilk olarak, Süleyman Uludağ’ı tanıtan sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra dinleyicilere hitap eden konuşmacılar, Süleyman Uludağ’ı tüm yönleriyle anlattı. Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ramazan Muslu, değerlerimizin çağrısını bilelim çağrısı yaptı. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı ise, “Süleyman Uludağ’ın takdire şayan bir hafızası vardır. Okuduğunu samimiyetle okur ve unutmaz. Ona göre olmayacak bir iş yoktur. Kendisi sabır küpüdür. Arkadaşlarına karşı çok anlayışlıdır. Kolay, gönlü ferah bir insandır. Bir kısım ilim adamı vardır arı gibidir. Bal hazırlar ve insanların yararına sunar. İşte Süleyman Uludağ böyledir. İlmin zekatını vermiş bir insandır” dedi.

İlmini muhabbetle yoğurur
Daha sonra söz alan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Osman Çetin ise, “Süleyman Uludağ, üniversite yıllarında bizlerle birebir ilgilenmiş ve yönlendirmiş birisidir. Elimize bir kitap tutuşturur ve okuyup okumadığımızı takip ederdi. Zararlı düşüncelerden bizi uzak tutardı. Kendisini İbn-i Haldun’a benzetiyorum” diye konuştu. Çetin’den sonra konuşan Prof. Dr. Hüseyin Algül ise Süleyman Uludağ için, “İlmini muhabbetle yoğuran, aşkla birleştiren, heyecanla yazan ve pratiğe döken birisidir. Süleymdan Uludağ aynı zamanda bir fikir adamıdır. Günümüzdeki hiçbir ilahiyatçının gündeme getirmekte cesaret edemeyeceği konuları tartışmaktan korkmaz. Her zaman çözüm yolları arayan birisidir. Hocamız medeniyete sağlam çivi çakan en güzel örnektir” diye konuştu.

 

Her adımını Allah için atar
Programda son konuşmayı Süleyman Uludağ’ın kızı Hümeyra Uludağ yaptı. Yaptığı konuşmayla duygusal anların yaşanmasına vesile olan Hümeyra Uludağ, “Her adımını Allah için atan, tutarlı, adil bir insandır. Bir istikrar sembolüdür. Babam yine dünyaya gelse yine aynı kişi olmak istediğini söylerdi bizlere. Aile içinde nasılsa diğer ortamlarda da aynıdır. Babamla konuşmanın en güzel yanı, onunla kalp diliyle konuşup hal diliyle anlaşmaktır” dedi.  

İnanıyorsanız galip sizsiniz
Gecenin sonunda sahneye çıkıp teşekkür konuşması yapan Süleyman Uludağ, programı düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Süleyman Uludağ, “Böyle bir etkinlik düzenledikleri için belediyemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Eğer ilim, sanat, kültür etkinlikleri teşvik edilirse bir ülkede gelişim daha hızlı olur” dedi.Konuşmasında bazı tavsiyelerde de bulunan Süleyman Uludağ, “Ebeveynlerin gençleri özendirmesini faydalı buluyorum. Ancak bu şekilde geleceklerini güvence altına alabilirler. İnanıyorsanız galip sizsiniz. Galip olmak için Allah’a ve Peygamber’e inanmak gerekir. Galip değilsek inanç noktasında bir eksiklik var demektir” diye konuştu. Programın sonunda Süleyman Uludağ ve konuşmacılara, üzerinde Sakarya mütfilerinin yer aldığı çini bir tabak hediye eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, “Bu akşam sözler değil gönüller konuştu “ dedi ve katılımcılara teşekkür etti.