Başkan Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Kuran’ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi eğitimlerine katılanlara sertifikalarını takdim etti. 413 katılımcının sertifika aldığı törende konuşan Yüce, “Düzenlediğimiz anket çalışmasının sonuçlarına göre çok şükür katılımcılarımızın yüzde 90’ı eğitimlerini memnun bir şekilde tamamladı. İnşallah yıl içerisinde gerçekleşecek talebe göre bu kurslara ek olarak fıkıh, tefsir ve hadis kursları açmayı da planlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Kuran’ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi eğitimlerinin sertifika törenine katıldı. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende Başkan Yüce’nin yanı sıra Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Said Yavuz, Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman Kemaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, Büyükşehir bürokratları, eğitimciler ve kursiyerler yer aldı. 431 katılımcının yer aldığı eğitimlerin hayırlara vesile olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, eğitimlerin yeni başlıklarda devam edeceğini belirtti.

İlim için fedakârlık
Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “İlim için rahatından fedakârlık eden dostlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizler ya öğreten ya öğrenen ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşinci olma yani bunların dışında kalan kimse olma diyerek ümmetini uyaran bir peygambere sahibiz. Buna göre çalışmalı, buna göre hayatımızı şekillendirmeliyiz. Hem bireysel hayatımız hem de toplumsal düzenimizi bu çerçevede geliştirmeliyiz.”

Sakaryalılara sosyal imkanlar
“Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim konusunda pek çok proje yürütüyor, farklı STK’larla işbirliği halinde çalışıyoruz. SAMEK'lerde hemşerilerimizin hobilerini destekliyoruz. Yüzlerce türde kurslarla aynı zamanda Sakaryalılar için bir sosyalleşme imkanı sunuyoruz. İhtisas sınıflarımızda sanatkârlar yetiştiriyor, hemşerilerimizin eserlerini çeşitli organizasyonlarda sergiliyoruz. Çocuk Akademisiyle çocuklarımızın zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağız. Okullarında en güzel şekilde eğitimlerine devam eden çocuklarımızın arkadaşlarıyla birlikte insan ilişkilerini, saygıyı ve sevgiyi tanıyarak yetiştirilmesini amaçlıyoruz.”

24 branş 2 bin 627 sporcu
“Yine spor kulübümüzde 24 branşta 2 bin 627 sporcu ve 37 antrenör ile şehrimizi ve ülkemizi temsil ediyoruz. Böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin birlik ve beraberlik ruhunu edinmelerini sağlıyoruz. Gençlerimizin sağlıkla ve sporla bir ömür geçirmelerine vesile oluyoruz.

Yüzde 90 memnuniyet
“Hayrat Vakfı işbirliğiyle de Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim kursları düzenledik. Hemşerilerimizin kurslarımıza olan teveccühü bizi çok mutlu etti. Derslerimiz sonunda katılımcılarımız için düzenlediğimiz anket çalışmasının sonuçlarına göre çok şükür katılımcılarımızın yüzde 90’ı bu kurslardan memnun ayrıldılar. 610 saatlik Kuranı Kerim kursumuzda 37 ayrı sınıfta 29 eğitmenimiz, 303 saatlik Osmanlı Türkçesi kursumuzda 17 ayrı sınıfta 17 eğitmenimiz ders verdi.  Eğitmenlerimize, hocalarımıza ve görev alan tüm mesai arkadaşlarımıza gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

413 katılımcı
“Kurs sonunda 364 kişi başarı sertifikası, 49 kişi de katılım sertifikası almaya hak kazandı. Bugün burada hep birlikte 413 katılımcımızın sertifikalarını takdim ediyoruz. Sertifikalarını almak üzere aramızda olan kursiyerlerimizi bu başarılarından ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah yıl içerisinde gerçekleşecek talebe göre bu kurslara ek olarak fıkıh, tefsir ve hadis kursları açmayı da planlıyoruz.” dedi.