Büyükşehir Belediyesi İlk yardım kursları Ofis Sanat Merkezi’nde başladı. Uzm. Dr. Sarı, “Vatandaşlarımız ilk yardım kurslarına katılarak kendilerini geliştirebilir ve pratik çözümler sayesinde sağlık problemlerinin önüne geçebilir. İlk yardım kurslarında edindiğimiz bilgilerle kendimizin ve başka insanların hayatlarını kurtarabiliriz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen İlk Yardım Kurslarında yeni dönem başladı. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda olası kazalarda bilinmesi gerekenler, doğru nefes için solunum ve sinir sistemleri hakkında bilgiler katılımcılarla Gökmen Deniz Aydın tarafından paylaşıldı. Vatandaşların ilk yardım konusunda bilgi sahibi olmalarının önemin değinen Uzm. Dr. Aydın Sarı, edinilen bilgilerle hayati müdahalelerde bulunabileceğini belirtti.

Acil müdahale
Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Kurslarımızda vatandaşlarımıza genel olarak öğretmek istediğimiz ilk şey başımıza olumsuz bir durum geldiğinde bunu düzgün bir şekilde sonuca ulaştırabilmektir. Doğru bir müdahale yaptığımız takdirde sağlık sorunlarının önüne geçme fırsatı yakalayabiliriz. Vatandaşlarımız ilk yardım kurslarına katılarak kendilerini geliştirebilir ve pratik çözümler sayesinde acil durumlarda müdahalelerde bulunabilirler. İlk yardım kurslarında edindiğimiz bilgilerle kendimizin ve başka insanların hayatlarını kurtarabiliriz” ifadelerine yer verdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kurslarımıza başvurmak isteyen vatandaşlarımız Tıp merkezine gelerek veya 444 40 45 dâhili (3518) numarasını arayarak kaydını yaptırabilir” ifadelerine yer verildi.