SASKİ tarafından Karapürçek ve Akyazı Küçücek’te gerçekleştirilen 33 milyonluk dev altyapı çalışmasının ardından bölgede yüzler gülüyor. SASKİ’yle birlikte ciddi bir altyapı probleminden kurtulduklarını söyleyen Karapürçek Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Özgedik, “Biz 14 bin nüfuslu ve 14 mahallesi bulunan küçük bir ilçeyiz. Böyle kapsamlı ve dev bir yatırımı daha önce hiçbir dönemde görmemiştik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Karapürçek ve Akyazı Küçücek’te hayata geçirilen 33 milyonluk içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu yatırımı, vatandaşların büyük takdirini topladı. SASKİ söz konusu bölgede 148 kilometre uzunluğunda içmesuyu,78 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve 4,3 kilometre uzunluğunda yağmursuyu altyapısı inşa etmişti. Ayrıca bir içmesuyu deposu, 6 paket terfi merkezi ve 182 yağmursuyu ızgarasının imalatını gerçekleştirmişti. Altyapı çalışmalarının ardından bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından kapsamlı bir sıcak asfalt çalışması yapılmıştı.

SASKİ geldi sorun kalmadı
SASKİ’nin hizmet sınırları içerisine girmeden önce büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Karapürçek Kızılbayır Mahallesi Muhtarı Yunus Emre Kopal, “Daha önceden kanalizasyon hattımız olmadığı için ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Vatandaşlarımız ev yapmak istedikleri zaman evlerinin arka tarafına foseptik çukuru açmak zorunda kalıyorlardı. Bu hem maliyet oluşturuyor, hem de yağmursuları foseptik çukurunu doldurduğu için sorunu çözmüyordu. 3-4 ayda bir vidanjör çağırmak zorunda kalıyorduk. SASKİ sayesinde artık böyle bir sorunumuz kalmadı. Atıksu altyapısının gelmesiyle sorunlarımız çözüme kavuştu” diye konuştu.

Suyun kalitesinden çok memnunuz
Karapürçek İnönü Mahallesi Muhtarı İshak Zengin, “SASKİ bölgemizde hizmet vermeden önce kendi imkânlarımızla yaptığımız kanallar tıkanıyordu. Bu bizim için çözülmesi zor bir meseleydi. SASKİ’nin yaptığı yatırımların ardından ne kanalizasyon ne de içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntımız kalmadı. İlçemize kazandırılan içmesuyu arıtma tesisleri sayesinde son derece kaliteli bir su içiyoruz ve çok memnunuz. SASKİ ekipleri işlerinde çok gayretliler. Sadece bir telefon kadar uzağımızdalar. Aradıktan sonra en geç yirmi dakika içerisinde sorun olan bölgeye geliyor; hızlı ve profesyonel bir şekilde sorunu çözüyorlar.”

Göz ardı edilemeyecek hizmetler
Yapılan dev yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getiren Karapürçek Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Özgedik, “Biz 14 bin nüfuslu ve 14 mahallesi bulunan küçük bir ilçeyiz. Böyle kapsamlı ve dev bir yatırımı daha önce hiçbir dönemde görmemiştik. Çok büyük bir altyapı sorunumuz vardı. Vatandaşlarımız günlük işlerini görürken ya da çocuklarımız okula giderken yağmursuyu birikintileri nedeniyle büyük zorluklar yaşıyorlardı. Yağmur yağdığında sularımız kirleniyor ve kesiliyordu. Arızayı hemen gideremiyorduk. Mahalle sakinlerimizden altyapı ile ilgili çok sık şikâyetler geliyordu. SASKİ’nin yatırımlarıyla tüm sorunlarımız ortadan kalktı. Suyumuzdan memnunuz ve çeşmeden içiyoruz. SASKİ'nin hizmetlerini ve desteklerini göz ardı edemeyiz. İşlerinde çok başarılılar. Ne zaman arasak anında bize destek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Takdir edilecek hizmet anlayışı
Akyazı Akbalık Mahallesi Muhtarı Rüstem Bilgi, “Çok verimli bir altyapı yatırımı oldu. SASKİ bölgemizde çalışmaya başlamadan önce borularımızda patlaklar oluyordu. Bu sorunları kendi imkânlarımızla çözmeye çalışıyorduk. Foseptik çukurlarını boşaltmakta çok güçlük çekiyorduk. SASKİ'nin bölgemize yaptığı yatırımlardan sonra bu tarz dertlerimiz kalmadı. Suyumuzu çeşmeden içiyoruz. Kalitesi son derece güzel. Yaşanan ufak tefek arızalarda ekipleri aradığımızda 15-20 dakika içerisinde hemen geliyorlar. Bu takdir edilecek bir hizmet anlayışı.”