Hukukun Üstülüğüne Bir Ömür Harcadık

Kendisinden çok şey öğrendim
Eşi ile birlikte verdikleri hukuk mücadelesini de anlatan Kezban Hatemi, “Hukukun üstülüğüne sahip çıkmak için bir ömür harcadık” dedi. Hüseyin Hatemi’nin gelini Aslı Hatemi de kayınbabasını kısaca anlattı. Hüseyin Hatemi için ‘iyi var’ diyen Aslı Hatemi, “Hüseyin Hatemi her şeyden önce çok iyi bir insandır. Ben kendisinden çok şey öğrendim. Bizimle ilgilenir, torunlarına vakit ayırır. Hüseyin Hatemi iyi var” diye konuştu. Hüseyin Hatemi’nin konferanslarını takip eden ve onları kayda alan Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadık Battal ise, “O hep yaşasın biz de onu hep takip edelim” dedi.

 

İnsan hakları vurgusu
Programda bir konuşma da Prof. Dr. Hüseyin Hatemi yaptı. Düzenlenen program için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Hüseyin Hatemi, medeniyetin insan haklarının temel bilinciyle başladığını söyledi. Hüseyin Hatemi, “Çok geniş mevzuat sahibi olmak demek hukuk devleti olmak değildir. Bir hukuk sisteminde anayasalar çok önemlidir. Anayasalar bir anayasamız olsun diye yapılmamalıdır. Ayrıca insanlık onurunda eşitlik ilkesi anayasalarda değişmez madde olmalıdır. Medeniyet teknolojik üstünlükle ölçülmez. Medeniyet insan haklarının temel bilinciyle başlar” diye konuştu.
Programın sonunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, konukları bir plaket ve çiçek takdim etti. Hüseyin Hatemi’nin Türkiye için bir değer olduğunu söyleyen Fevzi Kılıç, böyle önemli kültür faaliyetlerini düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.