HES'in Yer Tahsisi Yapıldı

Kendi elektriğimizi üreteceğiz
Santrallerin ilkinin çalışmasının başladığını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu “Şehrimiz için son derece önemli olan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Türkiye’de belediyeler arasında bir ilki gerçekleştireceğiz. Sakarya Nehri üzerine kuracağımız HES’lerle kendi elektriğini kendi üreten bir şehir haline geleceğiz. HES’lerin devreye alınmasıyla daha fazla yatırım imkânını yakalayacağız. Elektriğe ödediğimiz tutarlar, HES’lerle birlikte yatırıma dönüşecek. Şehrimizin gelişimine büyük katkılar sağlayacak projenin ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve sözleşmesi imzalandı. Müteahhit firma şantiyeyi kurdu. Bugün enerji santrallerinin kurulacağı alanda incelemeler yapıyoruz. Bu alanda yapacağımız enerji santrallerinin tamamlanmasının adından çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Kısa sürede tamamlayarak, hizmete almayı düşündüğümüz santrallerin Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HES şantiyesindeki incelemelerinin ardından, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile ADA AVM’ye geçen Başkan Toçoğlu, AVM esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti.