HES 4 Yılda Kendini Amorti Edecek

Somut sonuçlar
Önol, “Gerçekleştireceğimiz çalışma ile Stratejik Çevre Planı’nın formatını belirleyeceğiz. Bu plan sonucunda nihai hedefleri belirleyeceğiz. İlgili tüm kurumlardan bilgileri toparlayarak, çok kapsamlı bir stratejik plan hazırlamayı hedefliyoruz. Stratejik planımızda; şuan ki durum, nereye varmak istediğimizi, amacımıza nasıl ulaşacağımızı belirleyeceğiz. Çok detaylı ve uzun soluklu bir hazırlık yaprak sorunları, çözüm yollarını tüm ayrıntılarıyla ortaya koyarak somut sonuçlar elde etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

2050 vizyonu
SASKİ tarafından inşa edilen Hidroelektrik Santralini incelemek için toplantının HES Santralinde yapıldığını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, Çevre konusunun çok önemli bir konu olduğunu belirtti. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak Çevre konusuna çok önem veriyoruz. Çevre konusunun uzun vadeli değerlendirilmesi gereken bir konu olduğu esası ile SASKİ olarak çalışmalarımızı 2050 vizyonuna göre gerçekleştiriyoruz. Çevre ile ilgili çalışmalar sorun ortaya çıkmadan, risk durumları önceden belirlenerek yaklaşılması gereken bir konudur” dedi.

 

Alternatif enerji ve su kaynakları
Tüm kurumların bu projeyi önemsemesi gerektiğini kaydeden Rüstem Keleş, “Sakarya ili genelinde bu proje ile ciddi bir konsensüs sağlanacağını düşünüyorum” dedi. Çevreci bir yatırım olan Hidroelektrik Santrali inşaatı fikrinin de bu anlayışla ortaya çıktığının altını çizen Rüstem Keleş, “SASKİ olarak ilk stratejik planımızı 2005 yılında hazırladık. Alternatif enerji ve su kaynaklarına ihtiyaç olduğunu belirledik. Enerji’nin SASKİ’nin en büyük gideri olması nedeniyle ve hükümetin o yıllarda hidro elektrik santrallerine destek vermesi nedeniyle Hidroelektrik Santralimizin inşaatına başladık” diye konuştu.

4 yılda amorti
Hidroelektrik Santralinin 4 yılda kendini amorti ettiğini kaydeden Rüstem Keleş, “Santralimiz yılda yaklaşık 10 milyon TL gibi bir katma değer sağlayacak. Bunun yanında çevresinde inşaat çalışmaları ile beraber gerçekleştireceğimiz rekreasyon çalışmaları ile atıl durumdaki Sakarya Nehri kenarını Sakaryalılara kazandıracağız. 50 yıl kullanım ömrü olan santralimizin çevreci bir proje olması nedeniyle AB’den de hibe kredi almayı hedefliyoruz” dedi.