Büyükşehir Belediyesi Genç Atölyelerde dersler devam ediyor. Kurnalı, “Sinema tüm sanat dallarından farklıdır. Bu 7 farklı dal içinde kalem kâğıt düşünce özgürlüğünü hep birlikte işleyebiliriz ama sinema böyle değildir. Sinemanın içine teknoloji giriyor. Ama unutmayın ki teknoloji de sinemanın sadece parçasıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen Genç Atölye’de dersler tüm hızıyla devam ediyor. Kamera Arkası Söyleşileri dersinde öğrencilerle bir araya gelen Mutlu Kurnalı, sinema hakkında bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Film yönetmenin eseridir
Genç Atölye’de öğrencilerle buluşan Mutlu Kurnalı, “Sinema filmi çekilirken, eğer bir kitaptan alıntı yapılıyorsa hemen çekimleri tamamlanıp izleyicilere sunulur. Ama gerçekten film araştırması yapan ve detaylı bir şekilde inceleyen kişiler filmi çeken yönetmenin kitap ile bağlantılı mı gidiyor yani gerçekten ortaya bir sanat çıkıyor mu bunu incelemek ister. Size şöyle bir örnek vermek isterim; ‘Ağlayan Çayır’ filminde Angelopoulos kendi istediği bir olay olan mülteci ruhunu oradan yansıtıyor. Ama orada ki bizlere yansıttığı en önemli şey o ruhtur” dedi.

Teknolojinin mucizesi
Konuşmalarına devam eden Kurnalı, “Sinema sanat dalları arasında son dal olarak geçer. Edebiyattan sinemaya kadar toplamda 7 daldır. 19. yy’da ortaya çıkıp 20. yy’da gelişen bir sanat dalı hakkında konuşmalar yapıyoruz. Sinema tüm sanat dallarından farklıdır. Bu 7 farklı dal içinde kalem kâğıt düşünce özgürlüğünü hep birlikte işleyebiliriz fakat sinema böyle değildir. Sinema’nın içine teknoloji giriyor. Ama unutmayın ki teknoloji de sinemanın sadece parçası olarak kalmaktadır. Sinema hem yaratıcılık hem de teknolojinin oluşturduğu bir mucizedir. Girişimci oluşumuzun bir parçasıdır sinema. Çünkü sinemada başarılı olmak için elimize kalem kâğıttan fazlası olan ‘teknolojiyi’ almamız gerekir.”