Hep Birlikte Yeni Ramazanlara Sakarya

Huzur ve bereket iklimi Ramazan ayı geride kaldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 ilçede kurulan iftar sofralarında yüz binden fazla Sakaryalı’nın bir araya geldiğini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Taraklı’dan Kaynarca’ya, Hendek’ten Pamukova’ya kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu, Kent Park yılın en anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Tüm iftarlarımıza yüz binden fazla vatandaşımız katıldı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ programları bu yıl da binlerce Sakaryalıyı aynı sofralarda buluşturdu. Birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da hemşerilik duygularımızı geliştiren, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren huzurlu bir ayı geride bıraktık. Allah kardeşlik içerisinde tekrardan yeni Ramazanlara ulaşmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

Gönül sofraları 16 ilçede kuruldu
İlçelerde kurulan gönül sofralarında yüz binden fazla Sakaryalı’nın misafir edildiğini de sözlerine ekleyen Yüce, “16 ilçemizde kurduğumuz gönül sofralarında binlerce hemşerimiz bir araya geldi. Ramazan ayının manevi havasına uygun birliktelikler huzur sofralarımızda gerçekleştirildi. Taraklı’dan Kaynarca’ya, Hendek’ten Pamukova’ya kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu, Kent Park’ta yılın en anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Mübarek Kadir Gecesi’nde on binin üzerinde hemşerimizle bir araya geldik, aynı dualara âmin dedik. Tüm iftarlarımıza yüz binden fazla vatandaşımız katıldı” ifadelerini kullandı.

Kuran’ı Kerim tilavetleri
Yüce, “Mahallemde İftar Var buluşmalarımızda ülkemizin en önemli İmam Hatipleri de bizleri yalnız bırakmadı. Dünya Kuran’ı Kerim okuma birincileri kıymetli hocalarımız tilavetleri ile gönül kapılarımızı araladı. Filistin’e, Doğu Türkistan’a, Suriye’ye, Arakan’a ve zulüm gören tüm İslam coğrafyasına değerli hocalarımızın sesi ile dualar gönderildi. Sayın Bakanımız, Valimiz, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, STK temsilcilerimiz, muhtarlarımız da gönül sofralarımızın misafiri oldu” şeklinde konuştu.

Orta oyunu ve meddah eğlencesi
İftar sonrasında hazırlanan sahnede Meddah ve Orta Oyunu gösterimlerinde miniklerin doyasıya eğlendiğini de açıklamalarına ekleyen Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi Mahallemde İftar Var programlarında çocuklarımızı da unutmadık. İftar sonrasında sahne alan değerli tiyatro sanatçımız Hayali Seçkin Bayramoğlu’nun birbirinden renkli meddah hikâyeleri ile minikler keyifli Ramazan akşamlarını geride bıraktı. Orta Oyunu gösterimlerinde ise Karagöz ve Hacivat’ın renkli diyaloglarına tanık olan çocuklarımız eğlenceli dakikalar yaşadı” dediüğü’nden yapılan açıklamada Arife günü saat 11.00’da, Emirdağ, Emir Sultan, Emir Sultan Yeni, Serdivan, Erenler, Yorgalar, Ozanlar, Güneşler ve Sapanca Kemer Mezarlıkları’nda yıldız çiçeği dağıtımı yapılacağı belirtildi.