Büyükşehir Belediyesi, sondaj çalışmaları ile su sorunu yaşayan mahallelerin içmesuyu sorununa çözüm olmaya devam ediyor. Hendek Dereköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen sondaj çalışmaları neticesinde bulunan ve açılışı Başkan Ekrem Yüce tarafından yapılan 2 adet su kaynağının kaliteli suyu, 3 bin metrelik yeni altyapı hattı ile mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya’nın su kaynaklarına alternatif olacak sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Uzun yıllardır Hendek İlçesi Dereköy Mahallesi’nde yaşanan içmesuyu sorunu da bu çalışmalar kapsamında çözüme kavuşuyor. Bölgede tamamlanan sondaj çalışmaları ile uzun yıllar boyunca mahalle sakinlerinin hizmetinde olacak ve açılışı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından gerçekleştirilen 2 adet içmesuyu kaynağı tespit edildi. Devam eden çalışmalar kapsamında ekipler, kaliteli içmesuyunu vatandaşların musluklarına sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde aktarmak için 3 bin metrelik yeni altyapı hattında çalışmalarını sürdürüyor. 3 bin metrelik yeni hattın da tamamlanması ile birlikte bölgede özellikle yaz aylarında yaşanan su sorunları çözüme kavuşacak.