Hemşerilerimize Bir Komşu Kadar Yakınız

Hemşerilerimize Bir Komşu Kadar YakınızHemşerilerimize Bir Komşu Kadar Y

Cenaze işleri ücretsiz
Başkan Toçoğlu “Ücretsiz cenaze hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bilindiği gibi cenaze hizmetleriyle ilgili olarak vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Sosyal Gelişim Merkezimiz de hemşerilerimizin hizmetinde. Bu merkezde çocuklarımıza yönelik kurslar düzenliyoruz. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için kulüpler kurduk, bu hizmetimiz devam ediyor. Hanımlarımıza yönelik koruyucu ruh sağlığı, aile içi etkili iletişim seminerleri düzenliyoruz. Psikolojik sorunları olanlara psikolojik destek sağlıyoruz. Kadın Sığınma Evimiz hizmet vermeye devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Onların dertleriyle hemhal oluyor, sorunlarının hemen çözüme kavuşması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Engellilerin ulaşımı ücretsiz sağlanıyor
Engellilere yönelik yaptıkları hizmetleri de sosyal belediyecilik başlığı altında gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Engellilerimizin her zaman yanındayız. Engelli vatandaşlarımızı hangi yaşta olurlarsa olsunlar, hastanelere, bankalara ve kendi imkânları ile gidemedikleri sosyal ve kültürel mekânlara ulaşımları ücretsiz olarak sağlanıyor. Onlar için kurslar düzenliyoruz, projeler geliştiriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımları için çalışmalar yürütüyoruz. Okullarda yürüttüğümüz seminerlerle, ilkokul çağından itibaren bütün öğrencilerimize, engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşamanın ipuçlarını veriyor, her sağlıklı bireyin aslında bir engelli adayı olduğu bilincini yerleştirmeye çalışıyoruz. Engellilerin şehir merkezinde rahatça dolaşmalarını sağlamak amacıyla kaldırımlarda düzenlemeler yapıyoruz. İstiyoruz ki, engelli vatandaşlarımız ‘ben de varım’ diyebilsin, aslında eksik olmadığına inansın” dedi.

Tıp merkezi hastane gibi çalışıyor
Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Tıp Merkezimiz bir hastane gibi vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Tıp Merkezimize geliyor, şikayetlerini anlatıyor, şifa buluyor. Tıp merkezimizde bulunan hekimlerimizle sosyal projelere de imza atıyor, mahalle mahalle köy köy dolaşıyor, ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda dar gelirli vatandaşlarımıza ilaç yardımı yapıyoruz.” dedi.

Çözüm Masası'na gelen şikayetleri takip ediyorum
Çözüm Masası’nın işlevinden de bahseden Başkan Toçoğlu, “Belediye olarak, kim olursa olsun her bir vatandaşımızın sorununu kendi sorunumuz gibi görüyoruz. O yüzden sıkıntısı olan hemşehrilerimiz bize ulaşsınlar. Hiç çekinmesinler, gelsinler dertlerini anlatsınlar. Biz bu makamlarda sorunları çözmek için varız. Gerek Çözüm Masalarımız ve gerekse diğer birimlerimiz olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, çözüm masasına gelen şikayetlerle bizzat ilgileniyor ve takip ediyorum” dedi. Sosyal belediyecilikte iddialı olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, hizmetlerin bundan sonra da kesintisiz olarak devam edeceğini dile getirdi ve “Biz hemşerilerimize bir komşu kadar yakınız” diyerek sözlerini tamamladı.