Hem Ülkemiz Hem de Şehrimiz Kazanacak

Şehir ekonomisine katkı sağlayacak

Gerçekleştirilen çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını belirten Hasan Ali Çelik, “Burada gördüğüm manzara şöyle ki, Türkiye’nin ufkuna imkan kazandıracak, Türkiye’ye katma değer kazandıracak bir çalışmaya imza atılıyor. Bu çalışma ayrıca Sakarya’nın vizyonuna ve ekonomisine de değer kazandıracak nitelikte. Konuyu bilen birisi olarak söylüyorum, buradaki çalışma gerçekten çok önemli. Elektrik enerjisi dünyanın üretimde kullandığı en önemli enerjidir. Biz elektrik üretmek için maalesef başka kaynakları kullanıyoruz. Örneğin elektrik üretmek için kullandığımız en önemli kaynak doğalgaz. Mesela Enka Santrali doğalgazla elektrik üretiyor. Şimdi burada yerli bir kaynak var, temiz bir kaynak var. Bu da akarsu. Buradan faydalanmak, üretime katkı sağlamak çok önemli” diye konuştu.

 

Sıradan bir çalışma değil

Enerji Santrali çalışmasının sıradan bir iş olmadığını da sözlerine ekleyen Hasan Ali Çelik, “Bu çalışma tabi çıkardığımız kanunun sonucunda ortaya çıktı. 2005 yılında yenilebilir enerjiden elektrik üretimine dair bir kanun geçirdik meclisten. Bu kanuna göre, akarsulardan kim elektrik üretmek isterse ona imkân sağlanacak denildi. Bu tarz çalışmalar Türkiye’ye çok önemli değerler katacak çalışmalardır. Şehrimiz de, ülkemiz de bu çalışmadan çok şey kazanacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bunları söylerken büyük keyif alıyorum. Çünkü yapılan bu iş sıradan bir iş değildir. Bu yapılan iş Sakarya’ya çok şey kazandıracaktır, Büyükşehir Belediyemize çok şey kazandıracaktır” dedi.

 

Sulamada yapılabilecek
Çalışma sonucunda tarımsal sulamanın da yapılabileceğini dile getiren Milletvekili Çelik, “Burada elektrik üretilmesi var, suyun dengelenmesi var, sulama sistemleri var. Bu da çok önemli. Buradaki çalışmanın sonunda tarımsal sulama da yapılabilecek. Tabi bizim sularımız evimize Sapanca’dan pompalar aracılığıyla geliyor. Bu pompalanma işlemi ciddi bir masraf. Elektrik masrafını göz önüne aldığımızda bu masrafı rahatlıkla görebiliyoruz. Şimdi inşallah bu da ortadan kalkacak. Elektrik buradan sağlanacak. Hakikaten çok hayırlı bir işin içerisindeyiz” diye konuştu.  

2011’in sonunda tamamlanacak
ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, santrallerin ilkinin inşaatını 2011’in sonlarında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Rüstem Keleş, “Sayın milletvekilimiz enerji konusunu ulusal ve kürsel bazda takip eden bir milletvekilimiz. Bizimle birlikte olması bize büyük güç veriyor, heyecan veriyor. Bu proje şehrimize hem elektrik, hem sulama hem de çevresel rekreasyon çalışmaları bakımında çok şey kazandıracaktır. Şuanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz 2011 yılının sonunda şarteli indirmektir” dedi.