Büyükşehir Belediyesi engellilere yönelik hizmetlerine bir yenisini ekleyerek engelli bireyler arasında dostluğu pekiştirecek ve sosyal yaşamlarına katkı sunacak Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi engellilere yönelik yeni projeler üretmeye, onların hayatını kolaylaştırmak için mesai harcamaya devam ediyor. Engelli Hizmetleri Şubesi ile şehrin tamamına ulaşan, engellilere her türlü desteği sunan Büyükşehir, engelliler özelinde yeni sosyal projeler hayata geçiriyor. ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ sloganıyla yeni bir sosyal donatı alanı projelendiren ekipler, şehrin tam merkezinde Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inşa etti.

Engellilerin yeni buluşma noktası
Şemsiyeli Park’ın yanında ve Atatürk Bulvarı üzerindeki park alanının tam ortasında hizmete açılan bu merkez, Sakarya’daki tüm engelli bireylerin dost sohbetinde ve sosyal programlarda buluşmak için merkez noktası oldu. Şehrin genelinden engelliler bu çatı altında bir araya geliyor, kitap okuyor, sanatsal ve kültürel etkinliklerde keyifli vakit geçiriyor.

Tabelası takılan ve yapısal olarak tamamlanan projenin içinin doldurulması için de çalışmalara başlandı. Yakın zamanda merkez içinde bir kütüphane, oturma alanları ve farklı bölümlerin de hazırlanacağı belirtildi. Merkez açıldığı ilk günden bu yana engelli bireyler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ayrıca yeşilin ve doğanın tam kalbinde olması bu alanı vatandaşlar için daha cazip hale getiriyor.

Onların her zaman yanındayız
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Sakaryamızda yaşayan her bir engelli vatandaşımızın hayata karşı kurduğu bağları güçlendirmek, onlara iyi bir arkadaş olmak için çalışıyoruz. Ekiplerimizle bizlere ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarımıza maddi ve manevi, her yönden katkı sunacak uygulamalar hayata geçiriyoruz. Son olarak onların sosyal hayatına dokunmak için Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdik. Tüm engelli vatandaşlarımızın dostluğunu ve yaşam enerjisini güçlendirecek projemiz Sakarya’ya hayırlı olsun” denildi.