Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerinin konuğu Şair ve Yazar Hayati İnanç oldu. Başkan Ekrem Yüce’nin bizzat karşıladığı ünlü yazar, sevenlerini şiirleri ve anlatımlarıyla mest etti. İnanç, “Bizim medeniyetimizde şiir ve edebiyat mefhumu, çok kadim bir yere sahiptir. Gençliğimizi de bu medeniyet ekseninde geliştirmek, en kıymetli mirastır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri, seçkin konu ve konuklarıyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Söyleşiden tiyatroya kadar birçok programı izleyiciyle buluşturan etkinliklerin konuğu bu kez Yazar ve Şair Hayati İnanç oldu.

“Hayata Şiirden Bakmak” isimli konferans SAÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ünlü yazar İnanç, salonu dolduran sevenleriyle selamlaştı, sohbet etti. Konferansta Türk Şiiri’nin ve edebiyatın tarihi, bugünü ve yarını hakkında önemli konuları ele alan İnanç, bu birikimin gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu programda, kendi hayat hikâyelerinden de kesitler sunan ünlü yazar, dinleyenlere unutulmaz bir şiir performansı sundu. Anlatımlarıyla katılımcıların beğenisini kazanan İnanç, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

“Haklısın cevabı, sorunu çözer”
Konuşmasında dinleyicilere tavsiyelerde de bulunan İnanç, “Sizlere hayatınızı kolaylaştıracak karşınızdakiyle ilişkilerinizi olumlu yönde etkileyecek bir tavsiye vermek istiyorum. Özellikle aile içerisinde ve yakın çevrenizle yaşadığınız sorunlarda, karşınızdakine olabildiği kadar ‘Haklısın’ cevabı vermeniz, birçok sorunu başlamadan çözecektir. Biliyorsunuz, bizler dinimizin de emrettiği üzere güzel ahlak ile emrolunduk. Bu güzel ahlakı sergilemenin en kolay ve güzel yolu da, muhatabımıza ‘Haklısın’ kelimesini kurabilmekten geçmektedir” diye konuştu.

Başkan Ekrem Yüce de bizzat karşıladığı yazar ile bir araya gelerek hediye takdiminde bulundu. Yüce, Ormanpark’ta gerçekleşen buluşmada İnanç ile şiire ve sanata dair kısa bir sohbet yaptı. Sakarya’da sanata ve sanatçıya gösterdikleri değeri ve sunulan imkânları anlatan Yüce, sanatla gelişen, büyüyen bir şehir inşa etmek istediklerini söyledi.

Şiir ve edebiyatın yeri
Yüce, İnanç ile görüşmesinde şiirin ve edebiyatın önemine vurgu yaparak, “Her şeyden önce şunu net bir şekilde belirtmeliyim ki; bizler Büyükşehir Belediyesi olarak, genel geçer kabul görmüş belediyecilik anlayışının dışına çıkarak farklı alanlarda ve çok yönlü bir şekilde halkımıza hizmet etmenin derdini taşıyoruz. Bu konuda ortaya koyduğumuz hassasiyetlerden birisi de, şehrimizin kültür ve sanat alanındaki gelişimine sağlayacağımız katkıdır” dedi.

Şiirin ve edebiyatın ülke tarihi için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yüce, “Hepinizin bildiği üzere, bizim medeniyetimizde şiir ve edebiyat mefhumu, çok kadim bir yere sahiptir. Gelecek nesillerimizi de bu medeniyet ekseninde geliştirmek, onlara bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır” ifadelerini kullandı.