Güneş Işınlarının Zararları Anlatıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Herkes İçin Sağlık” projesi kapsamında “Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerinden Koruma” konulu konferans gerçekleştirildi. AKM’de düzenlenen konferansa; konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Teoman Erdem katıldı. Teoman Erdem, yeryüzünde bütün canlıların enerji kaynağı olan güneş ışığı hayat için vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Erdem “Bütün canlılar için son derece önemli olan güneş ışınlarının, son yıllarda tatil alışkanlığı, güneşlenme ve dış ortamda uzun süre güneş ışığına maruz kalınması sonucunda güneş ışınlarının zararlı etkileri daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır” dedi.  UV ışınlarının zararlı etkileri ve korunma yöntemleri hakkında açıklamalar yaptı.

Konferansın sonunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce de bir konuşma yaptı. Yüce konuşmasında genel sağlık hizmetlerinin yanında koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini belirtti. Yüce “Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak halk sağlığının korunması ve toplum bilincinin oluşturulması, hastalıkların oluşmadan önlenmesini sağlamak amacıyla her ay farklı bir konuda sağlık konferansı düzenliyoruz. Yıl boyunca 15 tane yapmayı planladığımız konferansların bugün gerçekleştirdik”  dedi. Yüce; konferansın sonunda Prof. Dr. Teoman Erdem’e çiçek takdim etti.