Göle Zarar Verilmesine Göz Yummayız

Sapanca Gölü’nün asfalt molozlarıyla doldurulduğu yönünde bazı gazetelerde yer alan haberlerle ilgili olarak açıklama yapan ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’ne zarar verebilecek ve çevre düzeni planına aykırı olan hiçbir uygulamaya göz yummadık ve asla izin vermedik. Bahsi geçen arazide arazi sahibinin, kendisine verilen iznin dışına çıktığı tespit edilmiş ve gerekli yasal süreç başlatılmıştır” dedi.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “18.06.2010 tarihinde Zeki Çalışkan tarafından Genel Müdürlüğümüze başvurulmuş, maliki olduğu Sapanca İlçesi Kırkpınar mevkiinde göl kenarında bulunan arsa vasfındaki gayrimenkulün tesviye edilerek üzerine 20 cm nebati toprak ve rulo çim ile kaplamak istediğini belirtmiştir. Bu talep üzerine 22.06.2010 tarihinde genel müdürlüğümüz tarafından Zeki Çalışkan’a söz konusu parsel üzerinde herhangi bir yapı yapmadan tesviye yapılarak rulo çim ile kaplanmasında kurumumuz açısından bir sakınca görülmediği belirtilmiştir. İddia edildiği gibi söz konusu şahsa verilmiş herhangi bir dolgu izni bulunmadığı resmi belgelerden de anlaşılmaktadır. Yapılan resmi yazışmaların ardından Genel Müdürlüğümüze, 02.07.2010 Cuma günü yapılan ihbar üzerine bahsi geçen araziye gidilerek gerekli tespitler yapılmıştır. Yapılan tespitlerde, arazide ADASU Genel Müdürlüğü tarafından verilen yazı içeriğinde belirtilen hususlara uyulmadığı tespit edilmiş ve gerekli tutanak düzenlenmiştir. Bunun ardından 04.07.2010 Pazar günü yine ADASU Genel Müdürlüğümüze yapılan ihbar üzerine ekiplerimiz bahsi geçen araziye giderek incelemelerde bulunmuşlardır. Bu incelemelerde 12 kamyon nebati toprağın arazide depolandığı tutanak ve fotoğraflarla tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak ADASU Genel Müdürlüğü tarafından 05.07.2010 tarihi itibariyle yasal süreç başlatılmıştır” dedi.

Dr. Keleş açıklamasını şu şekilde tamamladı; “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra ki süreçlerde de Genel Müdürlüğümüz Sapanca Gölü’ne zarar verebilecek ve çevre düzeni planına aykırı olan hiçbir uygulamaya göz yummayacak ve asla izin vermeyecektir. Bu konuda tüm yasal sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir”.