Geyve SGM’de çocuk gelişimi kurslarının başladığını açıklayan Psikolog Betül Karapınar, “’3-6 Yaş Çocuk Etkinliklerinde’ sertifikalı eğitim programımızı başlattık. 464 saatlik eğitim programını tamamlayan katılımcılar kreş ve anaokullarında çalışabilirlik belgesi alacaklar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan  Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde çocuk gelişimi kurslarında eğitimler başladı. Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimler sonucunda katılımcılara kreş ve anaokullarında çalışılabilirlik sertfikaları verilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Yeni dönemde faaliyete başlayan Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ‘3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri’ sertifikalı eğitim programımızı başlattık” diye konuştu.

464 saat
Karapınar, “Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslarda 464 saatlik eğitim programını tamamlayan katılımcılar kreş ve anaokullarında çalışabilirlik belgesi alacaklardır. Ayrıca katılımcılar çalışabilirlik belgesinin yanı sıra günlük hayatlarında kendi çocuklarını yetiştirirken de faydalanabilecekleri bilgileri öğrenecekler. Bundan sonraki dönemlerde de birçok konuda gerek sertifikalı gerekse katılım belgeli eğitim programlarını hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.