Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya imzalanan ortak protokol ile yenilenmesi kararlaştırılan Geyve Meslek Yüksekokulu’nun Alifuatpaşa’da bulunan ek hizmet binası inşaatını yerinde inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Geyve Belediyesi ve EPAŞ arasında Geyve Meslek Yüksekokulu’nun Alifuatpaşa Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasının yenilenmesi için protokol imzalanmıştı. Protokolün ardından okul için inşaat çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, SUBÜ Geyve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nermin Akyel ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever çalışmaları yerinde inceledi. Alifutpaşa’da hizmet veren mevcut binanın deprem açısından güvenli olmaması nedeniyle yenilenmesine karar verilmişti.

Güçlü bir okul
Geyve Meslek Yüksekokulu’nun iki okulun birleşmesi ile oluşan güçlü bir okul olduğunun altını çizen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Burada çok etkin bölümlerimiz var. Açtığımız ve öğrenci almayı beklettiğimiz bölümlerimiz de bulunuyor. Ek hizmet binası ile birlikte Geyve Meslek Yüksekokulu daha da güçlenecek. Binanın bir an önce tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale gelmesi için iş birliğine devam edeceğiz. Bu yönde katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye, Geyve Belediye Başkanımız Murat Kaya’ya, AK Parti İl Başkanımız Yunus Tever’e ve EPAŞ’a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Modern standartlara taşınacak
Alifuatpaşa’da yapımına başlanan yeni meslek yüksekokuluna ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, “Binanın yenilenmesi ve eğitim-öğretimin yeniden Alifuatpaşa’da devam etmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği sağlıyor ve süreci yakından takip ediyoruz. Okulumuz için inşa çalışmalarına başlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Binayı modern standartlara taşıyacak, öğrencilerimizin tercih edebileceği nitelikli bir eğitim yuvasına dönüştüreceğiz. Temel kazısı için fore kazıklar zeminle buluşuyor. Ardından atılacak temel ile birlikte Geyve Meslek Yüksekokulu ek hizmet binası hızla yükselecek. Sakarya’mızın gelişmesi için bilimden fazlasıyla faydalanmamız, üniversitelerimizin katkısını muhakkak almamız gerekiyor. Aynı şekilde biz de üniversitelerimize güç katmak durumundayız. Burada bunun bir örneğini hayata geçiriyor olmak mutluluk verici” diye konuştu.