Genç fikirler Sakarya’ya ışık olacak: Büyükşehir’den 15 bin TL ödül var

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin geleceğine yön vermek için üretmeye, geliştirmeye ve kazandırmaya devam ediyor. Gençlik projelerine ağırlık veren Büyükşehir, geleceğin Sakarya’sını genç fikirlerle hazırlıyor. Bu noktada daha güçlü adımlar atılması için Dijital Yönetişim Ofisi kuruldu. Ofiste yürütülen çalışmalar neticesinde ise Genç Katılımlı Proje Atölyesi Fikir Yarışması başlatıldı.

6 kategoride gerçekleşecek
Gençlerin şehrin geleceğine dair fikirlerini sunması, karar vermesi ve uygulama sürecine dâhil olması için başlatılan projede önemli bir aşama kaydedildi. Kısa bir süre önce projeye katılım için başvurular www.sakarya.bel.tr adresinden alınmaya başladı. Konuyla ilgili açıklanan detaylara göre yarışma ‘çevre ve su yönetimi’ ,  ‘mimari ve kentsel tasarım’ , ‘ulaşım ve kent içi hareketlilik’ , ‘gençlik, spor ve kültür’ , ‘sosyal hizmetler’ ile ‘dijitalleşme’ olmak üzere toplam 6 kategoriyi kapsayacak.

Birinciye para ve şehircilik ödülü
Gençler her kategoriden bir tane olmak üzere tüm kategoriler için ayrıca başvuru yapabilecek. ‘Ürer, Karar Ver, Uygula” sloganıyla başlayan yarışmada ortaya koyulan projeler önce jüri tarafından değerlendirilecek ve sonra hemşeri oyuna sunulacak. Birinciye ‘Sakarya Şehircilik Ödülü’ ile 15 bin TL para ödülü verilecek ve hemşeri değerlendirmesine katılacak her proje sahibine ise 3 bin TL ödülü takdim edilecek.

Katılım şartları
Büyükşehir Belediyesi’nden şu açıklama yapıldı: “Gençlerin şehrin geleceğine dair fikir geliştirip projelendirerek karar vermesi süreçlerine dâhil olmasını amaçlayan çalışmada, hemşeri oylamasının ardından birinciliğe layık görülen projeye ‘Sakarya Şehircilik Ödülü’ ile birlikte 15 bin TL para ödülü, hemşeri oylamasına katılan her bir projeye ise 3 bin TL verilecektir. Başvurular, 15-30 yaş arasında bireysel, grup, inisiyatif, platform veya kulüp olarak 15 Haziran'a kadar "www.sakarya.bel.tr" internet sitesinden yapılacaktır.  

Genç fikirler ulaşacak
“Projeler, jüri değerlendirmesinin ardından 1-21 Ağustos'ta Dijital Yönetişim Ofisi E-Katılım modülünde hemşeri oylamasıyla birinci proje seçilecektir. Proje sonuçlarının ilanı ve uygulama atölyesi ise 22 Ağustos'ta açıklanacaktır. Çalışmaya katılanlar 6 farklı kategoride birden fazla proje sunabilecektir. Gençler, sakarya.bel.tr web sitesi üzerinden giriş yaparak proje fikirlerini gönderebilir. Üniversite ve liselerde stant açarak ve yüz yüze toplantılarla proje hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Proje başvuru süresi olan 15 Haziran’a kadar Atatürk Bulvarında proje tanıtım standımız bilgilendirmeye devam edecektir. Sakarya’ya damgasını vurmak isteyen gençleri para ödüllü proje fikir yarışmasına başvurmaya davet ediyoruz”