Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Çocuk Sanat Atölyelerinde faaliyetler devam ediyor. Turan, “Ülkemizin geleceği çocuklarımızla sanatı kaynaştırmak için kolları sıvadık. Minik sanatseverlerden gezmiş oldukları sergi ve merkezimize dair izlenimlerini kağıtlara dökmelerini istiyoruz. Onların sanatla tanışma hislerini böylelikle kalıcı hale getiriyoruz. Sonuç olarak ortaya bir sanat hafızası çıkartıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hayat geçirilen Çocuk Sanat Atölyeleri hız kesmeden devam ediyor. Ofis Sanat Merkezi’nde minikleri sanatla ve sanatçıyla tanıştıran bu atölye 2013 yılından bu yana 4 bin çocuğa ev sahipliği yaptı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür Sanat Şube Müdürü Adem Turan, tüm okulları Çocuk Sanat Atölyelerine davet etti.

Sanata büyük önem
Kültür Sanat Şube Müdürü Adem Turan “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, sanata büyük önem veriyor. Bizlerde başkanımızın bu hassasiyetini göz önünde bulundurarak sanatı her yaştan vatandaşımızla tanıştırmak için yola çıktık. Ülkemizin geleceği çocuklarımızla sanatı kaynaştırmak için kolları sıvadık. Çocuk Sanat Atölye’sini geliştirdik” dedi.

Sanatla tanışma hislerini
“Çocuk Sanat Atölyeleri ile şehrimizin dört bir yanından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ağırlıyoruz. Öğrencilerimize önce Ofis Sanat Merkezi’ni gezdiriyoruz. Ardından merkezimizde bulunan sergileri keşfe çıkıyoruz. Minik sanatseverlerden gezmiş oldukları sergi ve merkezimize dair izlenimlerini kağıtlara dökmelerini istiyoruz. Onların sanatla tanışma hislerini böylelikle kalıcı hale getiriyoruz. Sonuç olarak ortaya bir sanat hafızası çıkartıyoruz” dedi.

Sanat geleceği için
“Projemiz kapsamında son olarak SAÜ Vakfı Koleji öğrencileri Ressam Merve Turan’ın ‘Bilinmeyene Yolculuk Yeni Dünya’ isimli sergimizi ziyaret etti. Okullardan gelen talepler doğrultusunda etkinliklerimizi şekillendiriyoruz. Sanatseverlerin ilgisine sunduğumuz bu sergilere çocuk ve gençlerin de katılım sağlaması şehrimizin ve ülkemizin sanat geleceği açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm okullarımızı sergilerimize ve Çocuk Sanat Atölyeleri’ne davet ediyoruz.”