Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Ramazan klasiği haline gelen ‘Kitap Sokağı’ bu Ramazan’da da Sakaryalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Kitap Sokağı, şehrin kültürel gelişimine katkı sağlayarak genç yaşlı her kesimden insanın ilgisini çekti. Gerçekleştirilen etkinliklerle eski Ramazan gelenekleri unutulmadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Ramazan klasiği haline gelen ‘Kitap Sokağı’ bu Ramazan’da da Sakaryalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Birçok alanda satılan kitaplarla kitapseverler istedikleri bütün kitapları bu sokakta buldu. Şehrin kültürel gelişimine büyük katkı sağlayan Ramazan Kitap Sokağında aynı zamanda gerçekleştirilen Mehteran gösterimi, gölge oyunu ve müzik dinletileriyle de Ramazan gelenekleri sürdürüldü.

Latif Usta / Sılacan Tekbir Yayınları
Rabbimizin gönderdiği ayette bahsettiği gibi ilk önce okumalıyız. Kitap demek hayat, ilim, bilim, edep demektir. Kitap toprağın suyla buluşması gibidir. Nasıl ki su kuru bir toprağı yeşertiyorsa kitap da insanın içini aynı şekilde yeşertir. Benim kitap sokağında 4. yılım. Şehrimiz için böyle güzel bir hizmetin sunulmasına vesile olan başta Büyükşehir Belediyemize ve Kitap Sokağının kurulmasına vesile olan herkese teşekkür ederim.

Ramazan Çoban / Kitap Sarayı
Kitap Sokağı, Sakaryamıza kültürel anlamda çok büyük değer katarken aynı zamanda eski Ramazan geleneklerimizin sürdürülmesine de katkı sağlıyor. Çocuklarımız Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinlikler ile geleneklerimizi unutmuyor ve yaşatıyorlar. Çocuklarımızı modern kültürle yetişirken böyle etkinlikler sayesinde de geleneklerine sadık kalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden Kitap Sokağı’nın şehrimize manevi anlamda katkıları çok fazladır. Biz de bu katkının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizlere bu imkanı sunan herkese şahsım ve diğer esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Özlem Yılmaz / Ada Kitabevi
4 yıldır Kitap Sokağı’nda hemşehrilerimize hizmet veriyoruz. Kitap Sokağı özellikle çocukların kitapları tanımasında çok önemli bir etkinlik. Bir ay boyunca belediyemizin düzenlediği etkinlikler ile çocuklar geleneğimizi tanırken yetişkinlerde eski günlerini yad etti. Buraya gelen ziyaretçiler eğlenirken aynı zamanda öğreniyorlar. İnşallah bir dahaki senelerde de hep birlikte vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz.

Çiğdem Vergül / Vergül Kitabevi
Kitap Sokağında ilk senemiz ve gördüğümüz ilgiden gayet memnunuz. İlk başladığımız günden bugüne vatandaşlarımızın ilgisi sürekli arttı. Genel olarak çocuklara yönelik kitaplar satıyoruz. Çocukların kitaplara duyduğu ilgiyi görmek bizleri mutlu ediyor. Kitap Sokağı çocuklarımıza yaptığımız bir yatırımdır. Geçmiş ve bugün arada bir köprü görevi gören Kitap Sokağı’na inşallah bundan sonra her sene katılmayı düşünüyoruz.