HABERLER

GDO'lu Gıdalar ve Kanser

GDO'lu Gıdalar ve KanserGDO'lu Gıdalar ve KanserGDO'lu Gıdalar ve Kanser

Hastalıklarda artış var
GDO’lu ürünlerin ortaya çıkışı hakkında bilgi veren Dizdar, “İki farkı ürününün genleriyle ortaya çıkarılan yenildiği zaman hangi türe ait olduğu anlaşılmayan ürünler, patenlerinin alınmasıyla bugün birçok ülkede satılır oldu. Birkaç günlük deneyin ardından piyasaya sürülen bu ürünlerin canlılar üzerinde yaptıkları olumlu veya olumsuz etkileri ne yazık ki bilinmiyor. Teknolojideki gelişmeler, maalesef gıdanın önüne geçiyor. Ancak son zamanlarda kanser, Alzheimer gibi birçok hastalıklarda ve alerji durumlarında artış olduğu bilinen bir gerçek” dedi. 

Duyarlı olmalıyız
GDO’lu ürünleri gerçeğinden ayırmanın mümkün olmadığını söyleyen Dizdar, “Maalesef tıp sektöründe çalışan bizler dahi hangi ürünün GDO’lu hangi ürünün GDO’suz olduğunu anlayamıyoruz. Bu yüzden sizlere şu sebzeleri tüketin, bu meyveleri yiyin, sebze ve meyve seçerken şu özelliklere sahip olanları tüketin diyemiyoruz” dedi. Tek çarenin GDO’lu ürünlerin ülkeye girişini engellemekte yattığını söyleyen Dizdar, “Ancak bütün yaptığımız konuşmalara, görüşmelere ve çabalara rağmen ülkemize GDO’lu ürünlerin girişine engel olamadık. Sivil toplum örgütlerinin bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor” dedi.