Bu yıl 11'siu düzenlenecek olan Fotomaraton yarışması başladı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Geleneksel Fotomaraton Fotoğraf Yarışması 2008
 

Amaç:

Sakarya ili, sahip olduğu coğrafi konumu, ekonomik göstergeleri, kültür birikimi itibariyle gelişmekte olan iller sırlamasında Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Gelecek yıllarda daha da önem kazanması öngörülmektedir. Bizlere düşen görev; yaşanacak olan bu değişim sürecinde Sakarya’nın sahip olduğu-olabileceği değerleri ön plana çıkarıp ilimizi Ulusal ve Uluslararası alanda adından söz ettirerek, cazibe merkezi haline getirip İlimiz kültür ve refah seviyesini yükseltmektir.

 

 

 

Konu:

Fotoğrafçı gözüyle Sakarya ilinin sahip olduğu değerleri açığa çıkartarak (Tarihini, Doğasını, Sanayisini, Nehirini, Gölünü, Renklerini, Yemeğini, Kültürünü, vb.) yada sizin öngördüğünüz Sakarya’yı temsil edecek, vizyon kazandıracak herhangi bir konu üzerinde “MARKA ŞEHİR SAKARYA” Vizyon projesini seri fotoğraflarla anlatmaktır.

 

 

Katılım:

Katılım formu için tıklayınız

 

Yarışma baskı dalında düzenlenmiştir. Gönderilecek fotoğraflar, renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir. Baskı boyutları; kısa kenar 18 den küçük, uzun kenar 30 dan büyük olmamalıdır. Bu ölçüler içinde yarışmacı; her türlü fotoğraf kompozisyonu uygulayabilir. Yarışma “Marka Şehir Sakarya” konulu seri fotoğraf proje yarışmasıdır. Fotoğrafçı bir konu başlığı belirleyip o konuyla ilgili “en az beş, en fazla on” dizi fotoğrafla katılabilir. Fotoğrafların arkasına altı rakamdan oluşan rumuz ve çalışmanın konusu (235467 – TARAKLI gibi) şeklinde yazılmalıdır. Bir kişi en fazla iki farklı konu ile yarışmaya katılabilir. İki farklı konuda katılan yarışmacılar, konularına göre fotoğraflarını iki ayrı zarfa koyup, zarfın üzerine konu başlıklarını yazmalıdır.

Fotoğraflarda fotokopi baskılar hariç, her türlü baskı metodu serbest olup, baskılarda; doğrudan fotoğraf ilkelerine bağlı kalarak, geleneksel ya da modern her türlü fotoğraf tekniği özgürce kullanılabilecektir. Baskılar herhangi bir yüzeye yapıştırılmayacaktır.

Her katılımcı fotoğrafları ile birlikte ek katılım formunu eksiksiz doldurarak, aşağıda yazılı teslim adresine elden ya da kargo ile teslim edeceklerdir. Derece ve sergileme alan fotoğrafların daha sonra orijinal boyut ve çözünürlüklü dijital kayıtları yarışmacılardan istenecek, orijinalliği tutmayan fotoğrafların ödülü iptal edilecektir.

 

Yarışma, tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Juri fotoğrafları değerlendirirken; konunun içeriğinden çok (yarışmacı tarafından seçilen Marka fikrinin Sakarya’ya uyumluluğu ile ilgili), fotoğrafçının seçmiş olduğu konunun fotoğraf açısından (fotoğraflardaki konu bütünlüğü, teknik, kompozisyon vs.) yansıtılmasına bakarak, değerlendirmesini konuyu kapsayan tüm fotoğrafları üzerinden yapacaktır. Dizideki bir ya da birden fazla fotoğraf Jüri tarafından beğenildiği takdirde ayrıca değerlendirilebilir. Sergilenebilir görülür ya da satın alınabilir. Buna seçici kurul karar verir. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yarışmalarda ödül alan fotoğraflar yarışmaya katılamaz.

 

Satın Alma:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ödül alan ve satın aldığı fotoğrafları, internet sitesi, cd, dvd, tanıtım broşür ve katalogları ile kitap, dergi, bilboard, albüm gibi basılı ve görüntülü dokümanlarda fotoğrafı çekenin ismini yazmak kaydıyla tanıtım amaçlı kullanma hakkı Büyükşehir Belediyesi’ne ve fotoğraf sahibine aittir. Sergilemeye seçilen, satın alınmasına karar verilen veya daha sonra kullanılmak üzere alıkonulan her fotoğraf için 50 YTL telif ücreti ödenir. Telif ücreti ödenen fotoğraflar, yazılı bir sözleşmeye gerek kalmadan Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmış sayılır.

 

Geri Gönderim:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ödül alan ve satın aldığı fotoğraflar dışında kalan fotoğrafları 01 Aralık 2008’den sonra gönderiliş biçimine göre ve gönderildikleri ambalajda iade edecektir. Fotoğrafların gönderilmesi veya iadesi sırasında postada meydana gelecek kayıp veya hasarlardan dolayı belediye sorumlu tutulamaz. Elden teslim edilen fotoğraflar 2008 yılı sonuna kadar geri alınmadığı takdirde alınmayan fotoğraflardan dolayı sorumluluk kabul edilmez. Arzu eden fotoğrafçılar, başvuru formundaki ilgili bölümü imzalayarak yarışma için gönderdikleri fotoğrafları Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlayabilirler.

 

Seçici Kurul:

- Prof. Güler Ertan (Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)

- İbrahim Zaman (Fotoğraf Sanatçısı)

- Prof. Barbaros Gürsel (M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı)

- Prof. Dr. Engin Yıldırım (SAÜ İ.İ.B.F. Dekanı)

- Oktay Çolak (M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)

- Servet Sezgin (Fotoğraf Sanatçısı)

- Arzu Açıkel (Fotoğraf Sanatçısı)

 

TFSF Temsilcisi:

Cihat Çavdar (SAGÜSAD Başkan Yardımcısı - Fotoğraf Sanatçısı)

 

Yarışma Takvimi:

Son katılma tarihi: 17 Kasım 2008 Pazartesi /17.00

Seçici kurul değerlendirmesi: 22 Kasım Cumartesi 2008

Sonuç bildirim tarihi: 25 Kasım 2008 Salı

Sergi, gösteri ve ödül töreni: 02 Aralık 2008 Salı / AKM / 18.00

 

Ödüller:

3 Adet başarı ödülü: 1000 YTL

3 Adet mansiyon ödülü: 500 YTL

 

Özel ödüller:

SAGÜSAD

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Kumru Fotoğrafçılık

Irmak Dergisi

 

(Mansiyon ödülleri ve özel ödüller için juri değerlendirmesini öncelikle seri fotoğraf olarak ele alır. Fotoğrafların isteneni verememesi halinde 2’li, 3’lü, 4’lü, 6’lı, 8’li olarak ta değerlendirmesini yapar.)

 

Satın alma: 50 Ytl

 

Yarışma Sekreterliği:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı

Atatürk Bulvarı No: 11 / ADAPAZARI

0264 277 05 12 / 0264 278 72 62

 

Yarışma Sekreteri:

Fatma ÇOLAK

sakaryafotomaraton@gmail.com

Fotoğraflar elden ya da kargo ile yukarıda belirtilen adrese teslim edilecektir. Yarışmamız Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nca 2008/46 no ile desteklenmektedir. Yarışma süresince TFSF Temsilcisi bulunacaktır.