Ferizli Park'a Muhteşem Açılış

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ferizli’de yapımı tamamlanan 12 dönümlük Ferizli Park, düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı. Ferizlilerin büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde, ilk olarak çocuklara yönelik Karagöz-Hacivat oyunu sahnelendi. Oyunun ardından ise Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, açılış törenine katılanlara bir konser verdi. Konserin ardından ise konuşmalara geçildi ve konuşmaların ardından havai fişek gösterisinin eşliğinde parkın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Zeki Toçoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük başta olmak üzere; Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Recep Yıldırım, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Özel İdaresi Oktay Yıldırım, Sakarya Barosu Başkanı Nihat Nalbantoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, dernek ve oda başkanları ile binlerce Ferizlili katıldı.

 

12 bin metrelik alanda
Törende ilk konuşmayı yapan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli’nin her açıdan geliştiğini belirterek Ferizli Park’ın Ferizli’ye bambaşka bir hava kazandıracağını söyledi. Ahmet Soğuk, Ferizli’ye verdiği destekten dolayı da Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Ahmet Soğuk’tan sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, bütün ilçelere eşit bir şekilde hizmet götürdüklerini söyledi. Ferizli Park hakkında detaylı bilgiler de veren Zeki Toçoğlu, “Ferizli Park’ın toplam alanı 12 bin metrekare. Parkımızın içerisinde 9 bin metrekarelik yeşil alan var. 1200 metre uzunluğunda yürüyüş yolunun da olduğu parkta; çocuk oyun grupları, kafeteryalar, fitnes aletleri, futbol ve basketbol sahaları da mevcut. Parkın içerisinde ayrıca büst alanı da var” dedi.

 

Yaşam standardını yükseltiyoruz
Belediye olarak vatandaşların yaşam standardını yükseltmek için çalıştıklarını belirten Zeki Toçoğlu, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz parkımızın hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, hizmetlerimizi ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza ulaştırmaya gayret ediyoruz. Sakarya’nın ilçeleri ve köyleriyle değişmesi ve kalkınması adına projeler hazırlıyor, önemli hizmetleri şehrimize kazandırıyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Ferizli Park, bu anlayış doğrultusunda hayata geçirilmiş ve siz hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, ilçelerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Her ilçemiz, her köyümüz kalkınsın, gelişsin istiyoruz. Yapacağımız hizmetlerle, hayata geçirdiğimiz projelerimizle sizlerin yaşam standardının yükselmesinin hayalini kuruyoruz” diye konuştu. 

Ferizli’ye doğalgaz müjdesi
Törende son konuşmayı Ak Parti Sakarya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ayhan Sefer Üstün yaptı. Ferizli Park’ın Ferizli’nin görünen yüzünü daha güzel yaptığını söyleyen Ayhan Sefer Üstün, konuşmasında müjdeler de verdi. Ferizlilere doğalgaz müjdesi veren Üstün, “Bugün çok bir tören için bir aradayız. Bu büyük park bütün hemşerilerime hayırlı olsun. Parkın yapımında emeği geçen herkese, başta Zeki başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bakın Ak Parti hükümete geldiğinden bu yana köylerimiz, beldelerimiz, ilçelerimiz, şehirlerimiz ve ülkemiz büyük bir gelişim içerisinde. Eskiden olmaz denilen şeyler olur hale geldi. Ak kadrolar şehirlerimizi ve ülkemizi kalkındırmaya devam edecek. Ak kadroların iş başı yapmasıyla birlikte Ferizli’de çok büyük yatırımlar yapıldı. Hizmetleri hepiniz görüyorsunuz. Daha yapacak birçok işimiz var. O yüzden 12 Haziran seçimlerinde desteğinizi bekliyoruz” dedi. Geçen gün Sakarya’ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yaptıkları görüşmeyi de anlatan Ayhan Sefer Üstün, Ferizli’ye doğalgazın geleceğinin müjdesini verdi.

 

Muhteşem gösteri

Açılı töreninde, konuşmaların ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi ve protokol heyeti açılış kurdelesini kesti. Açılış kurdelesini keserken kısa bir konuşma yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Ferizli Park, Ferizli’ye yakışmış. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. Açılışın ardından parkı gezen Vali Büyük ve beraberindekiler, parkın içerisinde bulunan futbol sahasını da incelediler. Sahada, sırasıyla Vali Mustafa Büyük, Başkan Zeki Toçoğlu ve milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ile Recep Yıldırım birer penaltı atışı da yaptı. Bütün penaltı atanların penaltıyı golle sonuçlandırması, izleyenler tarafında alkışlar ve tezahüratlarla karşılandı.