Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya ortak paydasında buluşarak, el ele verdiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Aidiyet ve hemşerilik anlayışı içinde güzel şeyler yapacağımıza gerçekten inanıyorum. Yıldızı parlayan Sakarya’mız için imkânlarımızı ve enerjimizi bu doğrultuda kullanıyoruz ” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı AKM’de gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar, gazeteciler ve davetliler yer aldı. Divan Kurulu Başkanlığını SATSO Başkanı Akgün Altuğ üstlenirken, Genel Kurulun ardından Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli oldu.

Şehirlerin şehri
Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Kent Konseyi’ni yasal bir mecburiyet veya uyum sürecinin bir uygulaması olarak değil, halkımız ile onun temsilcisi olan kurum ve kuruluşlar ile birlikte hizmet etmenin bir aracı olarak görüyoruz. Sakarya’mızı ‘Şehirlerin Şehri’ unvanına taşıyacağımız projelerimizde hemşerilerimizin düşünce ve fikirlerini aldığımız, talep ve isteklerini öğrenebildiğimiz, görüşlerimizi hemşerilerimizle, kurum ve kuruluş temsilcileriyle paylaşma fırsatımızın olduğu, sivil inisiyatiflerin çalışmalarından haberdar olduğumuz Kent Konseyi’nin hepimiz için çok önemli bir yere sahip olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Birlikten kuvvet doğar
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Siyasi ve idari alanlarda hizmet ettiğim görev süresi içerisinde, daime istişareye ve katılımcıya önem veren bir çalışmacı oldum. Hizmetimizin yönü; insanımıza dolayısıyla Sakarya’mızadır. Bu açıdan, mevzubahis hizmet olduğunda, katılımcılığın daha çok önem arz ettiğini görüyoruz. Her alanda gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz çalışmalarımızda el ele vererek hedefe birlikte yürüyerek şehrimizin kalkınmasında aktif rol alacağız. Birlikten kuvvet doğar kanaatiyle Sakarya’mız daha yaşanılabilir, vizyonlu bir şehir haline gelip tam manasıyla kendinin farkındalığını artıracağımıza inanıyorum” sözlerini söyledi.

Kutsal bir görevimiz var
Başkan Yüce, “Denizi, gölleri, ormanları, yeşilliği, yaylaları ve her türlü doğal güzellikleriyle, İstanbul ve Ankara metropollerine yakınlığıyla; Türkiye’nin dört bir yanına olan ulaşım ağının kesişme noktasında yer alan, 72 milletten insanın yüzyıllardır birlikte huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı şehrimiz ve hemşerilerimize hizmet bizim için kutsal bir görevdir. Sakarya’mızın, uluslararası tanıtımına katkı sunacak, bir kültür başkenti olacak yapıya kavuşturacak çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sakarya’yı daha yaşanılabilir hale getirmek için
“Kısır çekişme ve tartışmalardan uzak kalarak, ortak paydalarda buluşarak, el ele verdiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Aidiyet ve hemşerilik anlayışı içinde güzel şeyler yapacağımıza gerçekten inanıyorum. Yıldızı parlayan Sakarya’mız için imkânlarımızı ve enerjimizi bu doğrultuda kullanıyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde, şehrimizin hak ve hukukunu koruyarak, hemşerilerimizin yararını gözeterek, Sakarya’mızı daha yaşanılır hale getirmek için birlik ve beraberlikle kalkındıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle Sakaryalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek konsey çalışmalarımızın şehrimize, hemşerilerimize, konsey üyelerine, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine hayırlı ve yararlı olmasını temenni ediyorum. Görev alan, gönül veren tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya için çalışmalara başlayacağız
Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulunun ardından oy birliğiyle başkan seçilen Sinan Çileli yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’yi temsil eden homojen yapısıyla ülkemizdeki iller arasında iyi bir konuma sahip olan Sakarya’mızın inşallah bu dönemden başlayarak çok daha hızlı bir şekilde ülkemiz içerisinde arzu ettiği yeri ve seviyeyi alacağına inanıyorum. Deprem bizim gerçeğimiz. Bizler de bu konuda elimizi taşın altına koyarak projeleri hayata geçirmek adına çalışmalar yapacağız. Fikri, projesi ve önerisi olan herkese kapımızın açık olduğunu ve projelerle bizim ortağımız olabileceklerini ifade etmek istiyorum. Bir Sakarya sevdalısı olarak her an göreve hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu seçim herkese hayırlı uğurlu olur” dedi. Divan Başkanı Akgün Altuğ, “Gündem ve sorunlara ortak akıl koyarak öneriler sunmaları konusunda Kent Konseyine başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu üyelikleri ise şu şekilde;
Başkan Sinan Çileli, Yürütme Kurulu Üyeliklerine Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, SAÜ Temsilcisi Prof. Dr. Bünyamin Bezci, SUBÜ Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Osman Kıltel, Avrupa Birliği Derneği ve Sakarya Sivil Toplum Platformu Başkanı Önder Döker, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Eğitim Platformu Başkanı Yahya Bakır, YÖÇEYDER temsilcisi Mehmet Ersöz, Gençlik Temsilcisi MTTB Başkanı Berkan Çiftçi, Kadın Temsilcisi SİMDER Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Yavuz.”